Translate

sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Tee itse Boho -tyylisiä sisustus esineitä

Jatkan nyt tämän ihanan tyylin toteuttamista omalla taatusti edullisella sisustamisen tyylilläni :) Nämä ideat ovat siis paitsi trendikkäitä ja kauniita, myös edullisia ja helposti tehtäviä. Pitemmittä puheitta asiaan!

Nämä "heinätabletit" ovat boho -tyylin kulmakiviä, joita näkee paljon Instagramissa ja julkkisten postauksissa. Keksin että sellaisia voi tehdä itsekin, ihan tavallisesta pyöreästä keittiötabletista. Hapsut ovat vaaleanruskean villagan pätkiä ja kiinnitetty pohjaan kuumaliimalla. Pätkät olivat 10cm pitkiä. Painelin ne kuumaliimaan jäätelöpuikon puutikkua apuna käyttäen. Nyt varmaan ihmettelette että eihän noita voi sitten pestä ollenkaan? Ei voikaan. Mutta eihän näitä punottuja tabletteja muutenkaan voi pestä. Jos haluaa pestävän version, pitää tabletin olla kangasta ja langanpätkien olla ommeltu ompelukoneella esimerkiksi ensin kangas nauhaan ja sitten se nauha tablettiin. Eli suosittelen käyttämään näitä asetelmien alla. Tai jos ruokapöydässä, niin jos tiedossa on että ruoaksi on vaikkapa jotain keittoa, tai punajuurta, mustikkaa tms.sisältävää ruokaa, ottamaan ne siksi aikaa pois. Tulevat silti älyttömän paljon halvemmiksi kuin sisustusliikkeestä ostetut. Tabletti on Tokmannilta: 1,99€ / kpl. Lanka minulla oli kotona ennestään. Vertailun vuoksi, samantyylinen tabletti Bypias: 24,95€ / yksi kpl.. Hinta ero on siis itse tuunaamalla melkoinen.Tylsä perustabletti muuttui helposti huipputrendikkääksi Boho -tabletiksi! :)

Toiseen ideaan et tarvitse kuin tyhjän lasipurkin ja vaaleaa lankaa :) Voit käyttää makrame lankaa, tai moppilankaa, mutta ei ole pakko, minä käytin ihan Prismasta ostettua House -merkkistä perus neulelankaa. Et tarvitse myöskään makrame -solmutaitoja, koska tähän tehtävät solmut ovat hyvin yksinkertaisia. Toki jos osaat ja haluat, anna palaa, tulee varmasti tosi upea! ;)

Eli langasta mitataan ensin reilusti suuaukon ympärille riittävä kaksinkertainen pätkä. Laita sitten se kiinni pöytään parilla teipin palalla. Näin lankojen solmiminen siihen on helpompaa. 


Leikkaa langasta kahta eri mittaista pätkää, jos haluat niin kolmesta eri mittaisesta tulee vielä nätimpi. Taita lanka keskeltä kaksinkerroin. Työnnä sitten lanka teipillä kiinnitetyn suuaukkolangan alta, ja päät lenkistä läpi- kiristä varovasti ja valmis, seuraava viereen!Jatka näin kunnes olet päässyt loppuun saakka. Solmi päät yhteen ja asettele tarkemmin roikkuvia lankoja, niitä voi myös lyhentää jos joku on jäänyt esimerkiksi eri mittaiseksi. Valmis! Tähän pystyy käsitöissä huonompikin ihminen, kuten minä ;D Voit laittaa purkkiin vaikka kuivakukkia, led -kynttilän, tai vaikka keittiössä kauhoja ja vispilöitä. Käyttökohteita on monia. Niin bohoa ja niin edullista! Jes!Aurinkopeili on helppo tehdä pienestä pyöreästä peilistä ja varrastikuista kuumaliiman avulla. Tämäkin on hyvin edullinen ja helppo diy. Ostin peilin Saiturinpörssi liikkeestä. Hintaa en suoraan sanottuna muista, koska vastasin kassalla tyypillisesti että "ei kuittia kiitos", mutta ei ollut kallis :) Nuo "bling blingit" eivät oikeasti kuulu tyyliin ja yritin niitä irroittaakin, mutta en saanut siististi pois. Lopulta totesin että ihan hyvinhän ne sopivat. 

Varrastikuista leikkasin sivuleikkureilla terävät kärjet pois. Sitten leikkasin ne kahteen eri pituuteen. Jälleen jos haluat niin kolmesta eri pituudesta tulee hyvä myös. Liimaa ensin neljä pidempää tikkua symmetrisesti peiliin.

Sitten ala täyttää välejä, myös symmetrisesti, keskipituinen tikku ja väliin lyhyitä, kunnes saat aikaan auringon. Sitten vain taakse naru tai rautalanka kiinnitykseen. Kyllä tuo kuumaliima on mahtava keksintö! :)Toivottavasti sait kivoja ideoita! Itse olen ainakin tosi tyytyväinen :) Boheemit sisustustavarat ovat nyt niin in ja niin kalliita että oli pakko alkaa miettiä mistä ja miten saisin niitä edullisemmin. Lisäksi Makrame -tekniikka kiehtoo, pitäisi opetella sitäkin, tuo lasipurkki oli vasta alkusoittoa. Tämä juttu on ollut tekeillä jo tovin, en vain ole ehtinyt taas tekemään blogijuttuja niin usein kuin haluaisin. Aikani on nimittäin vienyt liikunta :) Ja hyvä niin. Saatan kertoa enemmän kuulumisia seuraavassa jutussa, nyt on vaan kaikki asiat jotenkin "vaiheessa", että en halua riemuita etukäteen, enkä myöskään taas lupailla liikoja. Mutta hyvin menee ;) Muistakaahan lukea vanhempia juttujanikin! Hauskaa juttua ei ole taaskaan, ellei sellaiseksi lasketa sitä että tänään kirppiksellä katselin kauempana olevaa koiranpentua ja hymyilin ihastellen koska rakastan koiria, mutta samasta suunnasta tuli myös vanhempi ulkomaalainen mies joka luuli varmaan ilmeestä päätellen että katsoin häntä...! 😂👀


Peilistä heijastuu murattiamppeli ja aiemmin tekemäni seinävaate :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos ideoiden jakamisesta😀 tässä yhdistyy mukavasti monta asiaa josta pidän, Boho, kierrätys ja itse tekeminen.
    Tiina

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...