Translate

tiistai 20. elokuuta 2019

Oma hylly kahvipurkeille

Keräilen vanhoja kahvipurkkeja, mutta niillä ei ole oikein koskaan ollut omaa kunnon paikkaa mihin olisin saanut ne hyvin esille. Tässä asunnossa raukat ovat toistaiseksi olleet piilossa keittiön kaapeissa :/ Hienot vitriinit ja kaikenlaiset kokopuiset veistetyt kirjahyllyt maksavat melko paljon, joten mietin taas tuttuun pihiin tapaani, miten saisin hankittua tarpeeksi tilavan hyllyn edullisemmin? Ikean vitriineissä hirvitti myös niiden kokoaminen ja ajattelin jopa seuraavaa muuttoa sitten joskus, asumme nimittäin kolmannessa kerroksessa ilman hissiä, miten lasivitriinin edes kuljettaisi ehjänä seuraavaan paikkaan läpi rappujen, muuttoautossa ja seuraavaan paikkaan sisälle? Huh! Halusin jonkun helpomman ja toimivamman ratkaisun.


Päädyin tilaamaan ihan kunnon varastohyllyn Tokmannilta. Älkää naurako! ;) Se oli todella edullinen koska oli alennuksessa: 34,90€ ( norm. 69,90€ ). Hyllykössä on 5 tasoa, joten kokoelmaa voi kasvattaakin vielä :) Halusin tällaisen avoimen hyllyn, jotta purkit näkyvät kunnolla joka puolelta, umpinaisesta kaapistahan olisi näkynyt vain niiden etuosat. Tämä ei ole kauneudella pilattu, mutta vanhojen purkkien rentoon ja värikkääseen maanläheiseen tyyliin sopii myös vähäeleisempi hylly. Ja mikä parasta, kokoaminen oli todella helppoa! Osat vain napsautetaan kiinni toisiinsa, sille korkeudelle kun haluaa. Purkaminen on yhtä helppoa, koska myös hyllylevyt ovat irtonaisia :)
Varastohyllyjen mainio, ja Samaan aikaan huono ja ruma puoli, ovat siis nuo rungoissa olevat reiät. Mutta ihmisethän katsovat ensisijaisesti purkkeja eivätkä hyllyä! Ainakin toivottavasti.. :)
Kaiken kruunaa jatkossa valaistus, aion nimittäin laittaa hyllyn reunoihin sisäpuolelle led -valonauhaa, jolloin hylly pääsee oikeuksiinsa ja näyttää upealta jos tulee vieraita ja tietenkin joskus hämärinä iltoina laitan valot päälle ihan omaksi iloksi. Hyllyssä on myös muunlaista kahviin liittyvää tavaraa, kuten kahvikuppeja ja minun pieni kuparipannuni, jota en myy Huutokauppakeisarille! ;) Viimeisin kirppislöytö on vanha kahvimylly, joka kuitenkin on edelleen ihan toimiva.


Pikkuinen vaatii hieman kiilloitusta :)
Jos jossain vaiheessa lopetan kahvipurkkien keräämisen, hyllyhän ei mene koskaan ns. "hukkaan", eikä ollut turha ostos, tuo kestää oikeasti 250kg painoa, eli se soveltuu jatkossa vaikka sitten oikeasti sinne autotalliin tai varastoon.. Juuri tällainen sisustaja minä olen, mahdotonta sanoa mikä minun "tyylini" on, koska minulla on esimerkiksi juuri olohuoneessa kaikentyylisiä huonekaluja, jotka silti sopivat yhteen ja muodostavat kivan kokonaisuuden. Olen sanonut etten pidä industrial tyylistä, mutta tämä nyt on niin industrialia että! Eihän kellään ole varastohyllyä olohuoneessa! ;D Paitsi minulla!
Unelmani olisi joskus poiketa Turun suunnalla Liedossa, jossa sijaitsee kahvimuseo. Siellä purkkkeja on seinäkaupalla! Tosin siellä voi iskeä kateus ja samaan aikaan myös epätoivo, eihän mulla ole vielä paljon mitään! Mutta enhän edes tavoittele mitään Suomen suurinta kokoelmaa, monella on paljon enemmän. Viime aikoina tavoite on lähinnä ollut löytää hyväkuntoisia purkkeja, koska harmittaa että tuli joskus keräilyuran alkuvaiheessa ostettua melkein silkkaa roskaa. Uusi purkkeja onkin löytynyt viime aikoina todella hyvin! Sanoisin että jopa 1/3 osa kaikista purkeista on hankittu tämän menneen kesän aikana. Esimerkiksi seuraavat loistokuntoiset G.W.Sohlbergin valmistamat suloiset sydänpurkit löytyivät Kierrätyskeskuksesta uskomattomaan 2€ / kpl hintaan!! Nainen sanoi kassalla minulle kateellisena että: "teillä oli tosi hyvä tuuri"... TEILLÄ, näytänkö muka niin vanhalta että pitää teititellä..? ;)


Lauttasaaren Emmaus kirppiksellä poikkesin töiden jälkeen tänään ja tein jälleen uskomattoman löydön! Siisti ja ruosteeton Finellin kahvipannu maksoi: 5€!! Olin lentää pyllylleni.. nuohan ovat siistissä kunnossa keräilijöiden keskuudessa monta kymppiä kappale!! Googletin ja samanlainen oli myynnissä 50 eurolla.. :) Olen onnekas 💗

Jos myyn tämän, saan kymmenkertaisen hinnan!!
Kokoelma on nyt jo aika iso, yhtään todella isoa kahvitynnyriä minulla ei ole, eikä myöskään pahvisia kahvipaketteja, siirryn niiden metsästämiseen seuraavaksi. Vermon kirppiksellä viime kesänä yhdellä miehellä olisi ollut myynnissä paketti kahvinkorviketta jostain pula / sota-ajoilta, en kysynyt hintaa, mutta se olisi ollut todella arvokas pala historiaa! :o Myös eräs nainen myi Tori.fi sivulla Paula nukkea, joka on ollut joskus myymälässä kahviosastolla somisteena, valitettavasti menetin sen, se oli jo myyty siinä vaiheessa kun näin ilmoituksen ja kyselin sitä. Ihania esineitä... lempipurkkini on muuten tämä papukaija, jonka olen ostanut Raahesta torilta, se maksoi 6€. Se on vuodelta 1979.


Purkkien taakse minun pitäisi kehitellä jonkinlainen koroke, jotta taaemmat purkitkin näkyisivät, eivätkä jää piiloon muiden taakse. Täytyy miettiä mistä korokkeet tekisin...Niin se on taas syksy alkamassa pikkuhiljaa. Kiva että on ollut vielä lämmintä ja aurinkoistakin! Pian on kuitenkin aika sytyttää illalla kynttilä ja kaataa lasi hyvää punaviiniä, kääriytyä lämpimän viltin alle ja katsoa syksyn uusia tv -sarjoja! Syksy ei haittaa, rakastan sateen ropinaa ja hämärääkin :)
Mukavaa syksyn jatkoa kaikille! t. Kristiina ps. muistakaa Habitare -messut messukeskuksessa...

                    Habitare sisustusmessut 11.9 - 15.9.2019 Helsingin                                                               messukeskuksessa


2 kommenttia:

  1. Kiva kokoelma, monta muistoa elämän varrelta tuli mieleen eri aikojen purkeista! Hylly on minusta oikein sopiva, katselin noita isekin keittiöön, mutta laiskana pölyjen pyyhkijänä päädyin sitten emännänkaappiin :)

    VastaaPoista
  2. Voi, ihana kuulla :) Minullakin yhteen purkkiin liittyy erityinen tunneside, se on punainen Paula purkki, joka kuului mummolleni. Siitä aloitin keräilyn, se oli kokoelmani ensimmäinen purkki!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...