Translate

tiistai 8. tammikuuta 2019

Tv -vinkki sisustajille ja askartelijoille

Ajattelin vinkata teille yhdestä kivasta sarjasta, jonka olen bongannut telkkari tarjonnasta viime aikoina! Askartelijoille ja Diy -sisustajille on yleensäkin todella vähän aiheeseen liittyviä tv -ohjelmia, joten innostuin kovasti kun vahingossa käänsin viime lauantaina kanavan Avalle, kello 18.00. Sieltä tuli nimittäin brittiläinen Gok Wanin juontama sarja: Kekseliäät kierrättäjät. Ohjelman idea on sisustaa edullisesti, kierrättää ja tuunata. Viime jaksossa oli vanha pariskunta, joilla oli vanhaa ja kulunutta tavaraa, eikä varaa, voimia tai taitoa kauheasti itse hankkia mitään kotiin, mutta jotakin he halusivat piristämään eläkepäiviään. He myös säälivät vanhoja huonekaluja jotka joskus olivat uusia ja joista oli tullut rakkaita. Käyttämällä jo olemassa olevia huonekaluja, mm.verhoilemalla tuoli uudelleen ja tekemällä heidän nurkistaan löytyneestä kaapistosta kuin uusi, vanhukset saivat kuin saivatkin kauniita esineitä kotiin lähes ilmaiseksi, ja mikä parasta, heidän rakkaat vanhat esineensä saivat kuin uuden elämän!


Jaksossa oli minulle jo "vanhojakin" ideoita, kuten kirjahyllyn tekeminen poraamalla reiät lautoihin, laittamalla köysi läpi ja sitten seinään kiinni roikkumaan. Mutta työtavat on myös esitelty, joista saattaa ainakin oppia jotain uutta. Odotan innolla seuraavia jaksoja! Tuo sama juontaja oli aiemmin jossain naisten höpsössä stailaus ohjelmassa juontajana, olisiko ollut nätti nakuna.. tai joku, en silloin pitänyt hänen liian teatraalisesta ja showmaisesta juontotyylistään, mutta kas kummaa kun on kyse sisustamisesta, niin juontajakaan ei haittaa! ;)


Suosittelen tutustumaan, poikkeaa ainakin näistä iänikuisista "perusturvallisista" sisustusohjelmista, joissa käytetään harmaata ja valkoista, laitetaan huoneeseen pari sisustustyynyä ja se on siinä. Tässä on ideaa! Juuri tällaisia sarjoja saisi tulla paljon enemmän. Toinen mahtava sarja oli Tori Spellingin juontama: Craft Wars, joka valitettavasti jo loppui :( Siinä oli ihan huippuhyviä ideoita askarrella upeita esineitä jopa ns."roskasta". Jokaisessa jaksossa oli aina kolme kilpailijaa, jotka tavoittelivat 10.000 dollarin palkintoa. Yhdessä jaksossa kilpailijoiden tuli tehdä jotakin vanhoista silmälaseista. Ajattelin ensin että mitä ihmettä noista muka saa aikaiseksi, mutta yksi nainen keksi irroittaa linssit laseista, värjätä niitä sinisen eri sävyillä, ja ripustaa liukuvärimäisesti pöytälampun varjostimeksi roikkumaan! Tuli ihan älyttömän hieno lamppu! Suututtaa että kaikenmaailman joutavia hömppä sarjoja mainostetaan aamusta iltaan ja näytetään vielä uusintana päivät läpeensä, mutta tällaiset asiapitoiset sarjat jäävät ihan täysin vaille huomiota, niin että ne vahingossa löytää jos löytää :/ Ehkä jaksot ovat vielä nähtävillä esimerkiksi Netflixin tai You Tuben kautta. ( Minulla ei ole Netflixiä niin en tiedä ).


Kekseliäät kierrättäjät siis AVA. Lauantaisin kello: 18.00. Arkisin uusintoja MTV3 päivällä n. klo.14 -15.00... lähetysajat vaihtelivat päivittäin, eli katso tarkemmin ohjelmatiedoista! Sarjasta tulee kaikkiaan 20 osaa, joista osa 3/20 ensi lauantaina. Pahoittelen että heräsin tähänkin sarjaan näin myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, suurin osa on kuitenkin vielä tulossa! Uusi vuosi ja uudet sisustusideat kelpaavat, eikö vain! Varsinkin edulliset ja kierrätystä suosivat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...