Translate

lauantai 7. heinäkuuta 2018

Karun pikku wc:n stailaus

Mitä tehdä kun asuu vuokralla, mutta wc on kolkko ja ruma? Et voi laittaa kaakeleita uusiksi, tai paneloida seiniä. Mutta voit tehdä paljonkin, tekemättä silti pysyviä rakenteellisia muutoksia! Stailasin meidän vessaa hyvin edullisesti, lopputulos on silti hyvän näköinen (tai ainakin parempi kuin entinen). Mielestäni vessa kaipasi kodikkuutta, pehmeyttä ja yhtenäisen sävymaailman moderneilla tekstiileillä jotka päivittäisivät sen "tähän päivään". Tyypillinen ja ensimmäinen ajatus monella olisi ollut tuoda tilaan väriä, mutta itse ainakin kyllästyn väreihin tosi nopeasti. Lisäksi siitä tulee sellainen kierre, että kun on vaikka punaiset pyyhkeet, niin sitten pitää ostaa punainen matto ja punaista nestesaippuaa.. jne.. Ajattelin kyllä ensin turkooseja tekstiilejä, mutta tosiaan tavoittelin rauhallista ja siistiä tunnelmaa, josta syystä päädyin vaaleisiin sävyihin. Kokonaisuus alkoi hahmottua paremmin pikku hiljaa, kun tein taas mahtavia löytöjä sekä kirppiksiltä että kaupoista :)


Huippulöytö oli esimerkiksi Vermon konttitorilta ostamani Ikean kivi aiheinen taulu, vain:1€!! Rakastan kiviä, joten se oli ihan pakko ostaa, lisäksi sävyt olivat taulussa rauhallisen harmaat. Siihen sopivat kivat pyyhkeet löysin Citymarketin Hemtex Home -sarjasta. Niissä on myös moderni kuvio, joka virkistää vanhaa vessaa. ALE -hinta oli niillä vain: 4€ / kpl. Lasihyllylle aseteltuna se tuo hotellimaista tunnelmaa.

Vain: 1€!!Pieni koriste lasihyllylle löytyi Tiger myymälästä, eli tämä suloinen lasipallo jossa on mehikasveja. Piti katsoa tosi tarkasti että ovatko ne aitoja vai muovisia, mutta tekokasveja olivat, eli nämä eivät vaadi kastelua! Tuo heti eloa ja raikkautta tilaan, vaikka on noin pieni yksityiskohta. Vain: 2€.Tuoksusaippuoita käytän koristeena pienellä puulautasella, tuomassa tuoksua, sekä valmiina käyttöön, siitä voi ottaa uuden sitten kun edellinen loppuu. Tilasin saippuoita kotimaisesta Hyvän Tuulen Puoti nimisestä kaupasta. Valitsin monta eri tuoksua, enkä mennyt silti konkurssiin, kun ne maksoivat ALE -myynnissä vain: 0,50€ / kpl.


Luonnonvalkoinen nukkamatto tuo myös sitä kaivattua pehmeyttä, ihan eri tavalla kuin vaikka sellainen muovinen tai kuminen kostean tilan matto. Wc paperi rullat laitammevaaleaan rottinki koriin, josta niitä on helppo ottaa kun tarvitsee. Paljon nätimpi kuin se kaupan muovinen pussi roikkumassa naulasta. Todella rumat vesimittarit peitin korkealla ja kapealla vaasilla, johon laitoin vaaleita muovililjoja ja heiniä.


Lähtötilanne oli siis tällainen:

Aika ankea!
Lopputulos! :)
Mitäs tuumaatte, onko onnistunut stailaus? Nyt vessa on mielestäni ihan nätti. Jos jossain vaiheessa alan kaivata väriä, on ilme helppo taas piristää tekstiilien avulla, eikä tule kalliiksi. Kesä on ohi niin hetkessä että olen jo muutaman kerran eksynyt ajattelemaan syksyä ja töitä sekä muita taas alkavia rutiineja, jonka tajuttuani hätistänyt ne ajatukset samantien äkkiä pois. Kun loma alkaa ei oikein osaa heti tehdä muuta kuin nukkua ja ihmetellä ja juuri kun pääsee vauhtiin onkin loma jo puolessa välissä. Ja loman loppuvaiheessa tulee aina sama tunne, en halua takaisin töihin enää! ;) Vaikka pidän työstäni, mutta se on silti työtä. Ja herätys on joka aamu klo. 5.20. Mikä on myrkkyä minulle! Mutta ei tosiaan mennä vielä sinne. Nyt vaan täytyy ottaa ilo irti loppulomasta, vielä on kesää jäljellä!


8 kommenttia:

 1. Kiva muutos, varsinkin tuo taulu ja tekstiilit :)
  Itse olisin jättänyt lattiakukat pois, mutta olenkin yksinkertaisen ystävä :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kodikas lopputulos ja onnistunut muutos! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentoijille! :) Minusta vesimittarit olivat ihan kamalat, ne halusin nimenomaan eniten piiloon. Varsinkaan kun niitä ei enää käytetä, eli mikään huoltomies ei niitä tule lukemaan. Mietin ensin pyyhkeen ripustamista niiden päälle, mutta totesin että olisi noloa jos joku vieras pyyhkisi kätensä siihen pyyhkeeseen ja tökkäisi sormensa vahingossa koviin mittareihin. Joku kotelo olisi herättänyt vielä enemmän huomiota, mitä tuolla alla oikein on..? Nyt ne ovat kauniisti hämättynä piilossa. Keksin että voin vaihtaa tilalle jouluksi led valo-oksat ja mausteisen saippuan, jolloin wc on tunnelmallinen, ja ensi juhannuksena tuoreita koivunoksia ja koivusaippuan! ;)

  VastaaPoista
 4. Wau, onpas hieno lopputulos! Voit olla tyytyväinen itseesi.

  VastaaPoista
 5. Kiva idea sisustaa myös vessa. Se tuntuu usein jäävän vähän kolkoksi varsinkin vuokrakodeissa.

  Kiitos osallistumisesta Viikonlopun linkkirinkiin!

  VastaaPoista
 6. Rehellisesti sanoen, en ole koskaan edes miettinyt kylppärin tai vessan sisustusta. Mutta myönnettävä se on, tuohan on todella hieno.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...