Translate

maanantai 26. elokuuta 2024

DIY: Taide taulujen maalaus


Halusin nyt tällä kesälomalla jotain rentouttavaa ja virkistävää puuhaa jota en yleensä tee. Päätin pitkästä aikaa yrittää maalata jotain öljyväreillä, tai itse asiassa nämä olivat acryylivärejä. En ole aiemmin osannut oikein maalata, mutta totesin että kuten kaikessa, harjoitus tekee mestarin tai ainakin oli tarkoitus saada aikaiseksi jonkinlaisia tauluja joita edes kehtaa omalle seinälle laittaa. Valitsin teemaksi Afrikan ja sen kulttuuriin liittyvät asiat. 


Ostin Lidlistä paketin jossa oli 3 canvas taulupohjaa ja se maksoi muistaakseni 5,90€. Värit ja pensselit ovat Tigerista, täytyy taas sanoa että 2,90€ / pkt ( ehkä ), koska siitä on jo aikaa kun ostin tarvikkeet, en aloittanut maalausta heti kun ei ollut ensin inspiraatiota eikä ideaa. Tarvikkeet eivät siis todellakaan olleet kalliita. 

Käytin maalaamiseen myös telaa sekä pesusieniä. Nykyään maalaaminen on monipuolistunut ja siihen on tullut lukuisia uusia menetelmiä ja tuotteita. Olen nähnyt mm.Tik Tokista että jotkut maalaavat luontomaisemia laittamalla oksaan mustaa maalia ja lyömällä sitä taulupohjaa vasten. Yksi mies taas oli keksinyt vaan kaataa eri värisiä maaleja pohjan päälle ja sitten kiinnittää taulupohjan porakoneeseen ja pyörittää, jolloin värit leviävät sen pyörivän liikkeen avulla ja muodostavat kuvioita.

Minullakin on Pouring liquidia, jota aion kokeilla seuraavaksi. Sillä voi tehdä modernia taidetta käyttäen apuna esimerkiksi hiustenkuivaajaa. Tämä maalaustapa on ollut pinnalla jo vuosia, ei ole mikään uusi keksintö. Palettia en siltikään raaskinut sotkea vaikka minulla sellainen on, sekoitin värejä vain kartonki lautasen päällä 😁

Afrikkalaiset naiset ovat minusta aina olleet todella kauniita ja vahvoja naisia sekä taitavia äitejä jotka opettavat lapsilleen paitsi tapoja myös vanhempien kunnioitusta ja osallistumista kodin töihin. He ovat myös hyvin muodikkaita, usein osaavat pukeutua erittäin naisellisesti ja käyttää värejä, moni käyttää peruukkeja joilla saa vaikka joka päivä uuden tyylin. 

Joten mieleen piirtyi kuva lieri hattuisesta naisesta, jolloin iso hattu peittäisi myös silmät ja näin henkilö olisi vähän helpompi maalata, sillä silmät ovat nimittäin todella vaikeat maalaus kohteet jos niihin haluaa eloa ja syvyyttä. Etsin netistä sitten kuva haulla mallia siitä mitä mahdollisesti voisin yrittää maalata ja löysin kuvan jossa varjo peittää osan naisen kasvoista. Hahmottelin ensin kuvaa lyijykynällä. 


Valmis teos! ❤️

Toiseen tauluun valitsin niin helpon maiseman kun pystyin. Aurinko, pilvet tai vesi saattaa olla vaikeaa maalata oikean näköiseksi, joten tein vain auringonlaskun ja puiden varjot mustalla. Nämä just ja just onnistui, mutta toki kaikessa maalaamisessa on eri tyylejä, esimerkiksi naivismi on tyylisuuntaus jossa esineet ja ihmiset voivat olla ihan hullunkurisia ja lapsen omaisesti maalattuja, puhumattakaan abstraktista taiteesta. Mutta kuten sanoin en ole mikään Picasso, joten lets keep this simple. 




Valmis teos! 🧡

Kolmas taulu meni pieleen ( ainakin omasta mielestäni ) 😂 joten en julkaise sitä tänne. Hassua sinänsä että se esitti Afrikkalaisia kukkia ja kukkien luulisi olevan paljon helpompia maalata kuin vaikkapa ihminen muotokuvan, mutta se vaan meni pieleen 😩. Ehkä syy oli se että en katsonut mallia mistään kuvasta ensin ja hahmotellut, vaan ryhdyin vain töhertämään. No, harjoitus todellakin tekee mestarin ja kiireessä ei pidä maalata vaan antaa aikaa prosessille ja esimerkiksi odottaa inspiraatiota. 

Onneksi pohjat olivat halpoja.. en todellakaan aio lopettaa maalaamista nyt tähän, koska tämä on loistava harrastus myös talveksi kun ulkona on kurjat kelit. Isäni maalasi paljon nimenomaan talvella.

Suosittelen rohkeasti kokeilemaan uutta harrastusta, vain mielikuvitus on rajana sille miten ja millä välineillä taidetta voi tehdä! ☺️

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Uusi sohvapöytä


Minulla oli pitkään neliskulmainen puinen rustiikkinen sohvapöytä josta kyllä muuten tykkäsin, mutta se vei tosi paljon tilaa. Kulmiin satutti myös aina jalkansa, joten halusin pyöreän sohvapöydän. En kuitenkaan halunnut mitään perus Ikean pöytää, enkä tällä kertaa käytettyä huonekalua. Niinpä päädyin tilaamaan Askosta upean ja modernin marmorikuvioisen sohvapöydän. Sen jalka on mustaa metallia. Ja se on pyöreä!


Kyseessä on siis Askon Spiro sohvapöytä, jonka halkaisija on 80cm. Hintaa sillä on 199€. Koirani ei enää tuhoa paikkoja eikä ole koskaan piitannut huonekaluista, joten nyt voin taas panostaa sisustukseenkin 😊 Sellainen vinkki kokoamiseen jos ostatte samanlaisen, että ensin ihmettelin tovin miten ihmeessä jalan alaosa ja yläosa menee muka yksiiin kun renkaat ovat halkaisijaltaan eri kokoisia. Mutta ruuvit pitikin ensin laittaa kiinni löyhästi jotta jalat venyvät ja yläosan saa kiinni.



Luonnonvalkoinen nukkamatto oli aiemmin makuuhuoneessa, taulu on itse suihkuverhosta tekemäni, tästä löytyy sivultani erillinen postaus nimeltä "Jättitaulu halvalla yllättävästä materiaalista".


Syksyni on lähtenyt käyntiin hyvin ☺️. Aloitin uuden työn koulun keittiössä, josta tykkään. Meillä on myös hyvä porukka joka on "puoli ruokaa", työssä viihtyminen on itselleni esimerkiksi paljon oleellisempi asia kuin palkka. Aion myös panostaa liikuntaan. Työmatka pyöräilyä kertyy jo pelkästään 20km viikossa. Suunnitelmissa on myös vesijumppa, aiemmin tunnit ovat olleet päivällä jonne eivät pääse kuin työttömät ja eläkeläiset, mutta tänä syksynä nyt tunti on klo.18.30 joka on täydellinen aika koska pääsen töistä kolmen pintaan. Ehdin käydä kotona hoitamassa Emman, syödä ja levähtää vähäsen, sitten lähden. Ihanaa että ilmat ovat pikkuhiljaa raikastumassa, en pidä helteistä, syksy, kynttilät, punaviini tai tee ja sade sekä värikkäät lehdet ovat enemmän kuin tervetulleita! 🧡


Toivon mukavaa viikkoa kaikille! Kristiina ☺️




sunnuntai 4. elokuuta 2024

Lapland hotel Arena Tampere



Tämä kesä oli minulla hyvin erikoinen koska olin edellisestä työpaikasta lähdön vuoksi tavallaan luxus lomalla 2kk ajan, mutta silti en täysin voinut rentoutua koska tein myös muutamia päiviä siivous ja tiskaustyötä, sekä nyt viimeksi tuon 2 viikon putken kauppahallilla. Lisäksi opiskelin yhden kurssin uutta työtä varten. Eikä ollut paljon rahaakaan, vaikka sain lomarahat ja lopputilin, 2kk on silti pitkä aika ilman säännöllistä tuloa. Kävin ainostaan Tallinnan risteilyllä ja pyörin täällä lähikulmilla. Kesä oli lopulta aika turhauttava. Siksi päätinkin että joku pieni piristävä reissu on kyllä pakko saada vielä tähän ennen vakituisen työn alkua!  



Joten päätin lähteä Tampereelle, jossa olin viimeksi käynyt lapsena! 😁 Uskomatonta mutta totta. Viime kesänä olin Turussa ja sitä edellisenä Porvoossa, joten joka kesä olen kyllä perinteisesti valinnut jonkun kotimaan kohteen jossa käyn ainakin päivän tai parin reissun. Hotelliksi valikoitui Lapland Hotel Arena, joka nimensä mukaisesti toteuttaa Lappi -teemaa niin sisustuksessa, ruoassa sekä muissa oheis tuotteissakin.



Sijainti on loistava aivan lähellä keskustaa sekä Ratina kauppakeskusta. Junarata menee myös vieressä. Hotellissa oli upea kattoterassi josta oli huikeat näkymät kauas ja sauna vieraiden käyttöön..






Huoneen sisustus oli rauhallinen ja luonnonmukainen, suihku ja saunatilassa oli kiveä muistuttavat laatat sekä valtava sadesuihku. Tämä huone oli mystic deluxe queen, joka on hotellin kalleimpia huoneita, mutta koska ystäväni maksoi sen, minun tehtäväkseni jäi vain nauttia luxus elämästä edes kerran elämässäni 💗.





Kävimme syömässä Kiinalaisessa ravintolassa joka sijaitsi lähellä. Rakastan Kiinalaista ruokaa! Otan aina saman annoksen, kanaa ja ananasta 😁. Kävimme myös tietysti ostoksilla kaupungilla, kävi niin että unohdin risti riipukseni sängyn päälle, mutta onneksi huomasin asian matkalla takaisin kotiin, joten pikainen soitto hotelliin auttoi ja koru löytyi huoneesta 🙏. Saan sen ensi viikolla kotiini kirjeenä. Onneksi, muuten sen olisi ollut jo toinen risti jonka olen kadottanut elämäni aikana... mietin jo että onko tämä nyt joku vihje vaihtaa uskontokuntaa! 😂



Aamiainen oli ihana, oli kaikenlaista syötävää, myös Lappi -teeman mukaisesti lohta, leipäjuustoa ja lakka hilloa sekä hieman huvittavana yksityiskohtana mustaa makkaraa! Oli myös harvinaista ruokaa, kuten kuusenkerkkäpestoa, mustikkamehua, poronmaksapasteijaa ja palsternakkapiirakkaa. Kahvia sai automaatista myös erikoisversioina, otin cafe lattea. Ja tietysti puuroa, kananmunia, leipää, juustoa, leikkeleitä, hedelmiä ja normaalit kurkut sekä tomaatit oli tarjolla. 




Kotiiin ajelimme pikkuteitä Sastamalan kautta samalla tehden road tripin, kyllä on uskomatonta miten paljon Suomessa on tilaa ja lääniä rakentaa, mutta täällä pk -seudulla jokainen pienikin kulma rakennetaan täyteen. Ja sitten ei ole yhtään omaa pihaa ja ikkunasta näkee suoraan sisään naapurin kotiin, hintojen ollessa kuitenkin sadoista tuhansista miljooniin. Uskonpa että tulevaisuudessa Suomi tulee olemaan uudelleen asutettu laajemmilta alueilta, on pakko! Koska tila täältä etelästä loppuu kertakaikkiaan kesken ja etätyö mahdollistaa asumisen vapaammin. 


Suosittelen kokeilemaan tällaisia pikku reissuja jos alkaa omat kotikulmat tympimään, pari päivääkin piristää jo kummasti ja saa uusia kokemuksia! Tampereelle pääsee Onnibussilla hyvin edullisesti. Seuraava kyltti oli outo ja hassu näky kadulla, Tampere on "hieman" etuajassa talven suhteen! 🤣 Kiitti kun luit ja hirmuisesti tsemppiä kaikille töihin ensi viikolla palaaville, itseni mukaan lukien 😎 t. Kristiina