Translate

sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Tuunaa, korjaa ja säästä

Aina ei tarvitse ostaa uutta tavaraa, vaan omia vanhoja tavaroita voi muokata tai kunnostaa uuteen uskoon. Näin rahaa säästyy ja saat silti pientä piristystä kotiin ja vaatekaappiin. Jopa tavarat jotka ovat ns."roskiskamaa" saattavat vielä pelastua. Tässä jutussa muutama esimerkki tänä keväänä tekemistäni tuunauksista ja "tavaroiden pelastuksista". 

Turkkilaisesta ja Kreikkalaisesta jogurtista jää yli kivoja muoviämpäreitä. Lapsiperheessä ne päätyvät usein hiekkalaatikolle tai vesileikkeihin, mutta niistä voi myös helposti askarrella Boho -henkisen suojaruukun viherkasville tai kukalle. Tarvitset vain paksumpaa narua ja kuumaliimapyssyn. Poista kahva ja liimaa narua tiiviisti ylös saakka. Yritä saada narun alku -ja loppupää jäämään samalle puolelle purkkia, jotta sinulle jää toiselle puolelle ruukkua ns."parempi puoli". Sen huonomman puolen josta naru alkaa ja loppuu, voi kääntää seinää vasten. Ihan vesisateeseen en tätä suosittele laitettavan, mutta varmasti lasitetulla parvekkeella kestää kyllä hyvin kosteutta, kuumaliima on niin vahvaa. Plantagenissa tämä ruukku maksaisi varmasti 10€ 😉

Facebookin roskalava -ryhmästä ilmaiseksi saadut Converset piristyivät kummasti ihmesienellä puhdistamalla ja hankkimalla niihin uudet nauhat. Converset ovat uutena todella kalliita ja näin sain itselleni merkkikengät, jotka olivat ensinäkemältä aika huonon näköiset. Pohjathan näissä oli aivan hyvät. Onneksi niiden lahjoittaja antoi ne, kiitos hänelle 💗 Nämä ovat ns. talvi-converset joissa on lämmin karvavuori. Ensi syksynä ihanat...

Ennen 

Jälkeen!


Valkoinen, mitäänsanomaton sohvatyynynpäällinen muuttuu hetkessä trendikkääksi ja kiinnostavaksi, kun ompelet siihen nyt kovasti muodissa olevat kasvot. Tämä valmistuu vaikka telkkaria katsellessa! Tarvitset vain parsinneulan, mustaa villalankaa ja jonkinlaisen hahmotelman siitä minkälaiset kasvot haluat. Katsoin mallia Rustasta ostamastani kestokassista ja lisäsin siihen vain vähän omaa näkemystä. Voit luonnostella kasvot ensin tyynynpäälliseen lyijykynällä. 


Jos huomaatte valmiissa tyynyssä ruskehtavia pieniä tahroja, ne ovat ruosteista vettä joka tuli silitysraudasta, kun päätin silittää tyynynpäällisen vielä ennen kuvan ottamista 😢 Minulla on siis Lidlistä ostettu höyrysilitysrauta, en ole tiennyt että sinne ei saa jättää vettä sisään silloin kun ei silitä. Olen kyllä silittänyt verhoja vasta pari kuukautta sitten, että ei se vuosia ole kaapissa vedet sisällä seissyt. Tai sitten tää johtuu vaan Lidl laadusta... voihan itku. Ja tein noin kovan työn ja tyynystä tuli kiva.. 😓 No, täytyy toivoa että tahrat lähtevät pesussa pois!

Seuraavaan kierrätysideaan käyvät vanhat t-paidat tai muut pehmeää puuvilla trikoota olevat vaatteet. Nimittäin niistä voi helposti ommella siivousliinoja ja taas säästyy rahaa! Minulla oli esimerkiksi paitoja jotka olivat liian pieneksi jäämisen lisäksi väreiltään haalistuneita ja mm.yhden paidan sauma oli purkaantunut. Tällaisia ei ota vastaan edes Uff tai Kierrätyskeskus. Silloinkaan niitä ei kannata heittää roskiin, vaan ottaa vielä hyöty irti, näitähän voi myös pestä koneessa, eli ne palvelevat vielä näinkin 😊Kun leikkaat alhaalta paidan kahtia voit käyttää hyväksi valmiit saumat niin et joudu ompelemaan niin paljoa.
Raidallinen kangaskori on Kierrätyskeskuksesta 1€!

Pahoittelen taas poikkeuksellisen pitkää blogitaukoa, omassa elämässäni on ollut meneillään nyt niin paljon asioita että sisustaminen on ollut toissijaista. Vappukin tuli ja meni, mutta siitä ei oikein blogiin riittänyt juttua, en tehnyt itse simaa tai munkkeja, ystävän kanssa käytiin piknikillä mutta kylmä oli, muuten kivaa, kuten aina hänen kanssaan 😎 Onneksi Korona alkaa Suomessa helpottaa, kesäloma lähestyy ja muutenkin ilmat alkavat lämmetä! Ekat kahvit olen juonut jo terassilla. Perinteistä hauskaa juttuani ei nyt ole, mutta toivon että sait jonkun hyvän kierrätys tai sisustus idean 😊 Heippa! t. Kristiina...2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinulla! 😊
    Ajattelin vain tulla kertomaan oman kokemuksen, miten sain ruostetahrat (no...rautatippatahrat itseasiassa) pois. Suolasta ja sitruunamehusta tein löysän tahnan ja laitoin sitä tahralle. Annoin kuivua ja sitten huuhtelin pois ja vaate konepesuun normaalisti. Joistain vaatteista lähti, joistain ei, riippui vähän materiaalista 😊

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos paljon 😊 Hyvä vinkki, kokeilen jos tahrat ei lähde. Ehdin jo nimittäin laittaa päällisen nestemäiseen pyykinpesuaineeseen likoamaan, tahrat on onneksi tosi vaaleita, ei ehkä näy enää nyt kun pesee.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...