Translate

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Ihana raparperi-toscapiirakka

Kirpeä raparperi ja makea toscakuorrute, ovat mielestäni paras yhdistelmä, joilla syntyy ihana raparperipiirakka! Leivoin vuosia piirakkaa samoilla tylsillä resepteillä mihin tuli aina jotain kermaviiliä tai rahkaa ja monissa resepteissä pullataikinapohja. Raparperi oli niissä aina liian kirpeää, ja mietin miten saisin tehtyä jotenkin paremman, onnistuneen piiraan. Kokeilin eri reseptejä, mutta tämä kuitenkin räjäytti pankin! Leivoin tätä samaa viime keväänäkin, joten nyt mökillä poiketessanikin napsin mukaan muutaman varren jotta saamme taas tätä herkkua.



Ohje:

Muutama raparperin varsi pilkottuna
100g voita
3 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata kattilassa varovasti voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää ne muna-sokeri vaahdon sekaan. Lisää jäähtynyt voi. Levitä taikina voidellulle ja jauhotetulle, tai leivinpaperilla vuoratulle piirakkavuoalle nuolijaa apuna käyttäen. Pilko päälle raparperinvarret. Paista uunissa n.15 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrute..

Toscakuorrute:

1 ps ( 100g ) mantelilastuja
100g voita
1dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
1rkl maitoa

Sekoita kaikki toscan ainekset kattilassa, kunnes seos on tasaista, eli rasva on sulanut ja seos pulpahtaa kerran. Ota piirakka uunista ja levitä seos päälle, paista taas n.15 minuuttia.


Tarjoan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta, mutta esimerkiksi vaniljajäätelöpallo on myös ihana lisuke :) Piirakka on päältä rapea ja sisältä mehevä. Tämä piirakka on tosi helppo tehdä, vaikka toscan erillinen valmistus ja kahdesti paistaminen saattaa ensin kuulostaa monimutkaiselta. Nautitaan kesän herkuista ja kotimaisesta ruoasta!

Näin tämä menee, edellisen eilen julkaisemani jutun tekoon meni 3kk, mutta tänään olen jo takaisin blogihommissa kun halusin jakaa tämän ihanan reseptin teille : ) Pienenä hauskana juttuna mainittakoon että näin viime yönä unta, että ajoin sähköpotkulaudalla Riitta Väisäsen kanssa! :D Siis ihan oikeasti, kaikista maailman ihmisistä, juuri Riitta Väisäsen kanssa?!? Ja sähköpotkulaudoilla?! Mistä nämä unet välillä tulevat oikein? Ja miten ihmeessä niitä voisi mitenkään järkevästi tulkita.. ? En tiedä :) Palaan taas pian asiaan! t. Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...