Translate

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Keväinen kranssi oveen lähes ilmaiseksi

Parhaat blogi ideani syntyvät monesti kuin itsestään, huomaan jonkin asian olevan ajankohtainen tai vaativan päivitystä. Tällä kertaa se oli meidän ulko ovessa ollut kranssi, joka oli kovin jouluinen... Tajusin että tarvitsen uuden ja vähän keväisemmän tilalle! Koska minulla oli pajunoksista tehty kranssi pohja kotona jo valmiiksi, päädyin tekemään loputkin itse, kaupasta ostamisen sijaan. Mietin myös kierrätystä, mitä minulla jo olevaa tavaraa voisin siihen hyödyntää ja säästää. On kiva kun saa ideoida ihan vapaasti, eikä ole mitään "hävittävää". Mitä persoonallisempi kranssista tulee, sitä parempi, eipähän ole kellään muulla samanlaista! Valitettavasti kransseja myös varastetaan, kuten vanhemmillenikin kävi, eli ei kannata sijoittaa siihen muutenkaan omaisuuksia.




Löytyihän sitä materiaalia kun vähän kaiveli laatikoitaan ja käytti mielikuvitusta :) Vaaleanpunainen on viime keväänäkin pinnalla ollut väri, eikä syyttä. Onhan se myös ehkä vähän ärsyttävä väri, mutta siinäkin on lukuisia eri sävyjä baby pinkistä tummaan roosaan ja puuteriin. Löysin siis raidallista nättiä vaaleanpunaista kangasta laatikon pohjalta, jonka olen joskus ottanut Kierrätyskeskuksesta ilmaisosastolta tuunailuita varten. Tähän se sopi. Itse asiassa kranssista ei tullut edes kovin pinkki, koska kun kieputin kankaasta leikatut suikaleet pohjan ympärille, ne asettuivatkin niin että valkoinen reuna raidoista jäi aina päällimmäiseksi. Lisäksi sain joululahjaksi ihanan Baylis and Harding kylpytuote pakkauksen, jossa oli todella kaunis ruusun näköinen pesukukka. Koska en sellaisia kuitenkaan käytä, mutta en raaski roskiinkaan heittää, se pääsi kranssiin koristeeksi. Pitsinauhaa minulla oli myös ennestään, ja löysin myös pari pinkkiä nappia.


Tosi kaunis tuli, vähän sellainen maalaisromanttinen pitseineen... :) Ja hintaa tuli vain pitsinauhan hinta, joka oli Tiger myymälässä muistaakseni 2 euroa rulla! Kaikki muu oli ilmaista. Kranssipohjia ei kannata tosiaan ostaa kaupasta, koska jos viitsii nähdä vähän vaivaa, niitä voi tehdä itse pajun oksista, sanomalehdistä ja teipistä, jopa hulavanne tai uimarengas käyvät jätti kranssin pohjaksi ;)



Blogitaukoa on tullut taas, kun ei oikein ole ollut tarvetta ostaa mitään uutta kotiin, edes ale -myynneistä. Ja miksipä sitä turhaan ostaa jos ei tarvitse. Minulla on kyllä jo mahtava idea mm.pääsiäiskattaukseen, mutta sen aika ei ole vielä pitkään aikaan. Jotenkin näin joulun jälkeen nauttii eniten vain siitä että koti on avara ja siisti, ilman ylimääräistä krääsää. En myöskään ole halunnut nyt mennä muuttamaan sisustuksen suuntaa mihinkään, koska keväällä tulee kuitenkin kaikille tuotemerkeille ihan uudet kuosit ja värit. Ainakin Pentikille oli jo tullut aivan ihana uusi kuosi, Pioni, jota ihastelin.. 💗Valon lisääntyminen on ihan mahtava homma, sain juuri ja juuri otettua nämä kuvat rapussa, enenkuin tuli täysin hämärää. Kohta kotiin tullessakin on vielä edes vähän kirkkautta, varsinkin jos on ollut aurinkoinen päivä.

Pentikin Pioni kuosi
Muutenkin tämä vuosi on lähtenyt käyntiin oikein hyvin, aloitin lattari tanssin, jossa on tosi kivaa, toivon hoikistuvani mitä pidemmälle kevät etenee. Tunnilla ei tarvitse paria, emmekä ole tanssiryhmä, eli jokainen saa liikkua omaan tahtiin ja tyyliin. Tanssiessa ei edes huomaa liikkuvansa, niinhän se pitää ollakin, eikä mitään totista vääntöä. En voi mitään sille että en vain ole kuntosali ihminen, been there, done that. Ei ole mun juttu! Lisään lenkit viikoittaiseen liikuntaan myös kunhan tulee vähän lämpimämpää :) Tästä ei tule mitään treeni blogia, mutta joitain väliaikatietoja projektin etenemisestä tulen varmasti jakamaan täälläkin. Viikonloppuna käytiin myös matkamessuilla, jossa tuli helposti täyteen yli 12 000 askelta.

VINKKI:  Jos saat jostain käsiisi puuhkan, eli sellaisen sulista tehdyn kaulahuivin, joita on myyty mm. lelukaupoissa lasten naamiais asuihin rekvisiitaksi, kieputa se kranssin ympärille! Saat tyylikkään kranssin ja sormet säästyvät palamasta kuumaliimassa, puhumattakaan ajan säästöstä, verrattuna siihen että liimaisit sulkia pohjaan yksitellen! Sitten vain ylös keskelle roikkumaan jokin koriste...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...