Translate

sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Syksyisiä pohdintoja..


Koska olen syys ihminen, odotan joka kesä yhtä innoissani sitä kun ilmat alkavat raikastua ja sade ropisee ikkunaan. Kestän helteitä jonkin aikaa, mutta hyvin pian saan tarpeekseni ja olen viime vuosien kuumien kesien takia alkanutkin yhä enemmän arvostaa Suomen neljää vuodenaikaa. Tänä vuonna helle jatkuikin poikkeuksellisen pitkään.


On myös käsittämätöntä että Suomessa helteistä ei saisi valittaa. Pitäisi vain "nauttia". Rajansa kaikella. Ihan sama jos on tosi kova pakkanen. Liika on liikaa. En ole myöskään ennen uskonut ilmastonmuutokseen, mutta eihän nämä ilmat ihan normaaleja ole. Mutta silti se, että Suomalaisten tulisi pelastaa maailma, kierrättää kaikki mahdollinen, syödä kasvisruokaa, käyttää vain uusiutuvaa energiaa, ajaa sähköautoilla ym.. kun osa maailmasta heittää roskat suoraan maahan ja saastuttaa, ei ole oikein. Tosin yksi asia mikä koskee myös suomalaisia on pikamuodin ostaminen, Temu, Shein ja muut halpayhtiöt joiden tuotteiden haitallisuudesta olen jo tehnyt postauksen aiemmin. Se tulisi saada vähentymään.. krääsä on todellinen ongelma!


Ei ole tehnyt mieli vielä laittaa kotiin paljon mitään syksyistä sisustukseen. Tämän puuvadin ostin kirppikseltä, 0,50€ ja ulkoa keräsin käpyjä. Lyhty on lasia ja sen pohja on betonia, eli tulen ei pitäisi mitenkään päästä käsiksi käpyihin tai pohjan kuumentua liikaa, mutta valvon aina silti kynttilöitä. 


Uskoisin että myös myymälöissä kausi tuotteet ovat toistaiseksi saaneet aikalailla pölyyntyä hyllyissä, myynti on varmasti ollut pettymys kaupoille. Mutta kyllä se "oikea" syksy näyttäisi tästä pikkuhiljaa alkavan.. kynttilöitä olen illalla polttanut jo. Ja illat ovat jo pimentyneet. Toiset ihmiset leipovat jopa jo joulutorttuja... niin jouluhullu en ole, lahjoja olen muutamia kyllä hankkinut. 



Syksy on kyllä ajan puolesta hurahtanut ohi ihan käsittämättömän nopeasti! 😳 En tajua varsinkaan että mihin tämä syyskuu meni? No, kivahan se on että syys ja joulu loma lähestyy.. 


Yksinäisyys nostaa aina syksyllä päätään. Vaikka minulla on ihmisiä ympärilläni, on parisuhteen puuttuminen asia joka surettaa eniten. Syksy on juuri sitä aikaa kun tekisi mieli kaivautua jonkun kanssa lämpimän viltin alle, tehdä ruokaa yhdessä, kuunnella hyvää musiikkia ja ottaa lasi punaviiniä tai katsoa leffoja. On se vaikeaa löytää yksi mukava mies... mutta niin monelle muullekin. Tänä päivänä ihmiset eivät juuri luonnollisesti tapaa, eikä deitti sovelluksista löydä kuin ongelmia 🙄. Hyvä parisuhde on parhaimmillaan kuin salainen ase, elämä on helpompaa ja kevyempää, sinulla on samassa paketissa paras ystävä ja tuki ja turva. Unohtamatta tietenkään läheisyyttä ja intohimoa. Olen parisuhde ihminen, en viihdy yksin. Tykkään hoivata 😊.


Ja samaan aikaan moni pysyy suhteessa jossa ei ole onnellinen tai jopa kohdellaan kaltoin. Itsekin aikoinaan tein niin lapsen takia ja menetin monia arvokkaita vuosia, joita en enää koskaan saa takaisin. Mutta ei auta kuin elää täysillä nyt ja toivoa että löydän vielä onnen ja toiveeni käyvät toteen ❤️


Olen tehnyt muutamia kivoja kirppis löytöjä, niistä voisin tehdä piakkoin ostosten esittelyn 😊 Ja Halloween aiheeseen liittyen mietin juuri että aion tehdä jotain askarteluja.. jos saan idean.

Mukavaa alkavaa uutta viikkoa kaikille! 







sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Iittalan ennakkomyynti


Koska joulu vaivihkaa lähestyy, tulee lahjojen hankintakin taas ajankohtaiseksi. Monen talous on tiukalla ja ideat vähissä. Halvan rihkaman ostamisen sijasta on kuitenkin kiva antaa lahja joka on silti laadukas ja arvostettu, sekä myös ostajalle kukkaro ystävällinen. Vinkkaan tässä postauksessa yhdestä tavasta hankkia edullisemmin hyvä lahja. Nimittäin Iittala järjestää ennakkomyynnin My Iittala jäsenille, josta voi kuuden päivän ajan tehdä löytöjä jopa -60% alennuksella! Bongasin tuolta muutamia hyviä lahjaideoita 😍


Esimerkiksi Taika  -sarja on monelle mieleinen ja nämä mustavalkoiset kestävät aikaa ja käyvät yhteen monien muun väristen astioiden ja servettien kanssa.. 


Myös Kastehelmi sarjan ihana roosan väri on alennuksessa 😍 tiedän erään tyypin joka pitäisi näistä 🩷





Myös Paratiisi sarjan hedelmäkuvioiset astiat piristäisivät varmasti pimeinä talvi aamuina.. 


Minulla kävi taas tässä vähän aikaa sitten huono tuuri ( niinkuin usein elämässä ) 🙄. Nimittäin etsin tyttärelleni jotain vähän arvokkaampaa lahjaa, koska hän juhli viime perjantaina sekä synttäreitään että ammattiin valmistumista. Näinkin pari viikkoa sitten sopivasti Iittalan sivuilla tarjouksessa isoja Aalto maljakoita 149€ kun normaali hinta on 199€. Piti tilata netin kautta silloin mutta unohdin ja tarjous loppui. Kaikki oli normaali hintaisia. No nyt kun juhlat ovat ohi, olisi taas ollut nätti, syksyyn sopiva Rion ruskea -sävyinen alennuksessa 139,93€. Just mun tuuria! Ja arvokashan tämäkin on, mutta jos ostaa vain lahjan tai pari läheisilleen ja maksaa esimerkiksi puoliksi tai jopa isomman porukan kesken summan, ei se ole niin mahdoton ajatus 😊

Tällaisia ainakin ihastelin tuolla, alennuksessa on paljon muutakin! Pitää siis liittyä MYIITTALA jäseneksi Iittalan sivuilla, tarjoukset ovat voimassa netissä, mutta myös myymälöissä 25.9 asti ( jäsenille ). Mukavaa alkavaa uutta viikkoa kaikille! Aamut pimenevät jo.. T. Kristiina