Translate

lauantai 4. joulukuuta 2021

Vanhan keittiön pika remppa

Koska minun remontti budjettini on älyttömän pieni, keittiökin piti uudistaa mahdollisimman edullisesti. Se onnistuikin pintojen ja kalusteiden osalta kympeillä, mutta uusi liesi nosti tietysti hinnan satasiin. Silti loppusumma oli vain murto-osa normaalien keittiöremonttien hinnoista. Maali sekä uudet vetimet kaappeihin tekivät jo ihmeitä. Osan uusista tarvikkeista sain ilmaiseksi, kuten roska-astiat, Facebookin roskalava ryhmän kautta. Huom! Keittiön seinät odottavat vielä maalausta, joten älkää katsoko että "kauhea", eihän toi ole siisti ollenkaan. 

Uusi!

Vanha

Asuntoni on 70-luvulta ja keittiö oli alkuperäinen 😁. On suorastaan ihme, että kaapit olivat niin hyvässä kunnossa kun olivat, jotta jo pelkästään hiomalla ja maalaamalla niistä sai täysin siistit. Myös hella oli alkuperäinen, mutta toimi täysin, tein sillä ennen remonttia hyvän lasagnen ja porsaan uunifileen sekä uunijuureksia, ei siinä ollut mitään vikaa! Mutta se meni kierrätykseen Gigantin kautta, josta tilasin uuden lieden, aikansa kutakin. Kyllähän varusteiden tasokin vaikuttaa asunnon arvoon. Ja esimerkiksi määriteltävään vuokraan, jos asunnon joskus esimerkiksi pistäisi vuokralle jostain syystä. Nyt on Electroluxin keraaminen liesi! 😊 Luonnonkivimosaiikin näköinen Dc-fix sisustusmuovi on Prismasta. Se maksoi 9,95€ / rulla ja tähän keittiöön kului 2 rullaa. Ihastuin kuosiin, se on rustiikkinen ja kodikas, sekä vähän persoonallisempi, koska monella on vaan niitä perus "tiiliseiniä" tai "marmoria". Tällaiset kaakelit haluaisin ihan oikeastikin sitten joskus kun on oikean keittiöremontin aika. Tässä sisustusmuovissa on myös se hyvä puoli että voi kokeilla eri tyylejä, mikä näyttäisi hyvälle, ilman riskiä siitä että teettää oikean remontin kalliilla ja toteaa että "no ei se näytäkkään hyvältä, en tykkää yhtään". 


Halusin myös päivittää vetimet tähän päivään, puiset pallonupit eivät miellyttäneet silmää. Puu on muuten kaunis materiaali, mutta noissa sävy oli kellertävä ja teki keittiöstä vaan auttamattomasti tunkkaisen oloisen. Löysin Facebookin kirppis-ryhmästä pussillisen hopean värisiä vetimiä 5 eurolla ja tartuin tilaisuuteen. Kaupassa jo yksi vedin saattaa maksaa 5€! Jouduin myös opettelemaan käyttämään poraa, ei ole ennen ollut tarvetta. Mutta hyvin meni, nyt osaan vaihtaa terän ja muuttaa vääntömomenttia ym.. Mittasin vetimille uudet kiinnityskohdat ja ennen maalausta kittasin umpeen vetolaatikoissa keskellä olleet reiät jotka olisivat näin jääneet väärään kohtaan. Siistiä jälkeä tuli, vaikka itse sanonkin! Poran hankin Lidlistä, ihan hyvä peruspora, suosittelen ( hyvä hinta-laatusuhde ).              

Work in progres... iso ero vanhaan kaakeliin verrattuna! 😀

Moni pikkujuttu vaati myös päivittämistä ihan jo hygienian ja toimivuuden kannalta. Lautasritilä oli ihan kulunut ja ruosteinen, uusi oli Bauhausissa alle 10€. Tosin se piti katkaista oikeaan mittaan, onneksi isäni auttoi siinä, missään kaupassa ei nimittäin myyty sopivan kokoista ritilää valmiina.  Roska-astiat kiskoineen sain ilmaiseksi Facebookin roskalava -ryhmästä mieheltä jonka talossa oli putkiremontti ja meni kaikki uusiksi, minulle tuo oli "uusi", säästin 33,95€ ( K-Raudan hinta vastaavalle ) 😊! Ovessa oli muuttaessa vain yksi puolikaaren muotoinen muovisanko 😁, 70-luvulla ei paljon roskia kierrätetty! En kirjoita kuviin "ennen" ja "jälkeen", koska näette kyllä itse kumpi on kumpi 😂
Aloitin hiomalla kaapit kauttaaltaan hiomapaperilla. Meinasin ensin ostaa sellaisen hiomahiiren mutta säästin siinäkin ja hioin käsin, ihan hyvin sujui sekin, puun pinnalla oli lakka, eli sen alla oli puhdas ja siisti puu. Ei ollut kova homma, ihan kevyt hionta riitti, en joutunut hampaat irvessä hankaamaan. Sitten hiontapöly poistettiin nihkeällä mikrokuituliinalla. Tein nämä yhdessä illassa, seuraavaksi aloitin maalauksen. Siihen käytin Bilteman kylpyhuone ja keittiö maalia. 

Se oli edullisin jonka löysin ja oli oikein hyvää, taas olisi ollut turhaa maksaa omaisuuksia K-Raudassa. Purkki maksoi: 16,90€ ja riitti koko keittiöön ( 2,5L ) vaikka maalasin kaapit ulkopuolelta 4 kertaan! Maali on paksumpaa kuin seinämaali ja täyshimmeää sekä kestää kulutusta. Kyllä ilme raikastui kovasti jo maalilla, keittiö näyttää ihan isommalta kuin onkaan!


Yhden oven otin kokonaan pois, maustehyllyn kohdalta, haluan että itse Piltti-purkeista tekemäni maustepurkit näkyvät 😊. Myös osa päivittäisistä kuivatarvikkeista on esillä lasipurkeissa ylähyllyllä.

Ostin myös remontin kunniaksi muuta uutta keittiöön. Leipä ja pulla laatikko ovat vanhoja, Ellokselta hankittu jo vuosia sitten, mutta tiskiharja on uusi, Normal kauppa: 1,80€ ja tiskirätti Sellon Punainen Rusetti sisustusliike: 4€. Siellä oli kaikkea aivan ihanaa ja näitä rättejäkin vaikka millä teksteillä! 😍 Saippua on Citymarketista, niitä myydään muistaakseni myös muualla kuin siellä....Valitsin tuollaisen hyvän parisuhteen vinkkejä sisältävän. Tässä liittyy tämän postauksen hauska juttu! 😂. Ystäväni oli käymässä täällä ja esittelin hänelle keittiötä ja aloin sitten lukea tiskirätin vinkkejä, "Keep your promises", "Be first to say I`m sorry", hän vaan huokaili että "oi, onpa ihana", kunnes sanoin seuraavan: "Grow up together"... EIKU! 😂😅😝 "Grow old together", revettiin molemmat niin nauruun että otti ihan vatsanpohjasta! Onhan se hyvä kasvaa viimeistään parisuhteessa aikuiseksi 😆 ( jos koskaan haluaa kasvaa täysin aikuiseksi ). Mutta ihmiset joiden kanssa voi nauraa niin että meinaa tikahtua ovat harvassa, meillä on kyllä aina hauskaa 💗. Seuraavassa kuvassa vinkki tiskirätin ilmavaan säilyttämiseen. Kun ostat huivin kaupasta, pyydä nipsu mukaan jos saat, siitä rätti on hyvä laittaa roikkumaan ritilästä 😉.


Ostin myös uuden leikkuulaudan Tigerista: 10€ sekä lasisen vedenkeittimen josta veden kiehumisen näkee läpi, hinta oli Saiturinpörssissä vain n.17,90€, ( en ole ihan varma koska ostin sen jo aiemmin syksyllä eikä kuittia enää ole ). Pannunalunen on itse pyykkipojista tekemäni. 


Nyt pidän taukoa remontoinnista seuraavan vuoden puolelle saakka. Keittiön seinät kaappien ympäriltä pitää vielä maalata, nekin on jo paikattu ja hiottu, mutta nyt en vaan jaksa. Eli jos näette että kuvissa on jotain mikä on huonosti niin ei voi mitään, tämä remontti on iso projekti ei ole varaakaan hankkia kaikkea kerralla, myös liesituuletin puuttuu vielä. Marimekon patalaput ovat menossa seinälle koukkuun myös sitten kun saan vielä seinät maalattua. 

Olen tehnyt nyt yhden olohuoneen seinän, makuuhuoneen seinän ja keittiön. Seinät olivat hitaita kun tapettien poisto oli niin työlästä, lisäksi olohuoneen seinä oli valtavan iso ja siinä oli patteri sekä 4 vesiputkea jotka hidastivat työtä. Myös makuuhuone oli koettelemus koska seinä oli niin huonossa kunnossa myös tapetin alta ja laitoin monta eri kerrosta siihen, pohjamaalin, struktuurimaalin, helmiäisglasyyrin jne.. tämä keittiö oli kaikista nopein, kivoin ja helpoin tehdä, sekä palkitsevin! Muutos oli niin suuri pikkurahalla 😊. 

Kiitos kun poikkesit lukaisemaan jutun! 💚 Tiedän että julkaisutahtini on ollut aivan liian verkkainen viime aikoina, mutta tämä syksy on ollut raskas, omassa työssäni ilman apulaista, sekä täällä kotona remonttia tehden, onneksi jouluna olen lomalla viikon verran ja aikaa luulisi jäävän paitsi lepoon ja ulkoiluun, niin myös kivojen blogijuttujen tekoon! Moikka! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...