Translate

tiistai 21. joulukuuta 2021

Ihanaa Joulua 2021!

On aika rauhoittua joulun viettoon. Tämä syksy on ollut raskas kaikille meille, Koronan mutta tietysti myös normaalin pimeyden ja syksyn ankeuden takia. Minulle myös sen takia että en ole saanut työssäni astiahuoltajaa joka on käynyt yleensä 2 x viikossa auttamassa, joten kyllä se on lisännyt kiirettä ja stressiä. Ravintola-alan työvoimapula on todellinen ongelma! Kaikki mehut ja voimani on kyllä revitty irti. No, olen hengissä. Tähänkin auttaa se mistä kaikesta olen jo elämässäni selvinnyt tähän mennessä ja ilman huumoria en olisi varmasti selvinnyt. Revin sitä asioista vaikka väkisin! 😅. Viimeksi nauroin töissä sisäisesti kun pakastimen korjaaja ( mies ) oli keittiössä pitkän tovin ja mullahan on radio aina kovalla kun rakastan musiikkia, no.. Kaalimato ja Satisfyer mainos tuli varmaan 10 kertaa.. 😂😆. Kiva siinä sitten... 😎. Mun keittiössä altistuu musiikille ja erotiikalle, "if you can´t stand the heat, stay out of the kitchen"! 😁 Kirjaimellisesti 💗

Ihme kyllä en ole edes tarvinnut juuri minään päivänä päiväunia, muistan aiempina vuosina kaatuneeni suoraan sänkyyn töistä tullessa marras - joulukuussa. Ja valoisammat ajat ovat kuitenkin edessäpäin 😊. Kirjaimellisesti! Talvipäivänseisaus on nimittäin tänään 21.12, joka tarkoittaa sitä että huomisesta alkaen päivät alkavat taas hiljalleen pidentyä. Eihän muutosta heti edes huomaa kun kyse on minuuteista, mutta kevättä kohti mennään! 💗


"Ilmassa leijailee vieno savun tuoksu, on taivas tummansininen. Valkea hiutale maahan leijailee,  tuoden rauhan ja rakkauden. On aivan hiljaista, olet tässä, nauti hetkestä, ihmeellisestä. Olet terve, olet vahva, se on kaikkein paras lahja. Kun aamu uusi valkenee, kuppi kuumaa sinut herättelee. Kerrot toiveesi tuulelle, se ne perille vie. Kurkota tulevaisuuteen ja sen kauneuteen, sillä se alkaa tänään "    

Kristiina Lindqvist


Tähän loppuun laitan yleensä hauskan jutun, mutta koska niitä ei aina ole sattunut, olenkin päättänyt aloittaa uuden juttusarjan: Mini-diy. Eli jos hauskaa juttua ei ole, tilalla on vaihtoehtoisesti mini-diy. Se tarkoittaa jotakin ihan pientä askartelu, tuunaus tai sisustusideaa, josta en kehtaa kokonaista blogijuttua tehdä, mutta jonka haluan jakaa kanssanne. Minulla on paljon tällaisia ideoita. Ensimmäisenä vuorossa on korvis nuppineulat 😍. Eli jos sinulla on nappikorviksia joita et jostain syystä käytä, reiät ovat kasvaneet umpeen, niissä on nikkeliä joka kutittaa, takana oleva tamppi on mennyt hukkaan... tai ne ovat teinivuosilta peräisin olevat smile tai vesimeloni kuvioiset, jotka eivät istu aikuiseen tyyliisi, voit käyttää niitä kauniina nuppineuloina! 


Itse keksin idean vahingossa, kun kaikki nuppineulat olivat muuton jäljiltä vielä jossain ja samalla silmiin pisti kirjoituspöydällä lojuvat korvikset joita olin käyttänyt edellisenä päivänä. Totesinkin että täytyy ihan alkaa metsästämään Kierrätyskeskuksesta niitä hauskoja "smile"naamoja tai jotain vastaavia, koska tavalliset nuppineulat ovat aika tylsiä ja rumia ja tarvitsen korut takaisin korviini! 😁


Leivoin ensimmäistä kertaa tänä jouluna taatelikakkua, koska varsinkin tähtitortut jotenkin niin rasvaisina ja iänikuisina "pakkopullina" kyllästyttivät. Ja kannatti, siitä tuli todella hyvää! Ohje on myös helppo, lisäsin tähän vielä rommia 💗. Oman maun mukaan, mutta ehkä sellainen 1 ruokalusikallinen on sopiva määrä 😊.



TAATELIKAKKU

1 pss ( 200g )  kuivattuja pehmeitä taateleita 
2 dl vettä
200g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl kevyt kermaviiliä
3 1/2dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 1/2tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl rommia

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Laita uuni kuumenemaan +175c asteeseen. 
Pilko taateleita pienemmäksi veitsellä tai jos haluat soseuta ne ja keitä vedessä pehmeäksi. Sitten lisää sekaan voita 200g. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja lisätään jäähtyneeseen massaan, samoin kuin kermaviili. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään seokseen, ei tarvitse vatkata, sekoittaa vain tasaiseksi. Lisää lopuksi rommi. Kypsennä uunissa n. 1 tunti. Kakku on rakenteeltaan ihanan kosteaa ja kiinteää, säilyy hyvin monta päivää mehukkaana. Tämä jää kyllä jouluperinteeksi minulle, ihana tuliainen myös jos menee jonnekin kylään 😊. Kuvissa oleva punainen keittiöpyyhe on kirppislöytö viime lauantailta Eemelin kirppikseltä Vantaalta, se oli ihan uusi ja vielä muoveissaan, hintaa oli 2€! Se oli ihana löytö koska minulla ei ole ollut mitään jouluista keittiöpyyhettä aiemmin.


Aivan ihanaa ja rauhallista Joulua 2021 kaikille vakituisille sekä satunnaisille lukijoilleni tasapuolisesti, pysykäähän mukana myös ensi vuonna! 💗 


Asuntoni remontti jatkuu ja tulossa on mm.olohuoneen tehosteseinä ja mahdollisesti tapetti johonkin kohtaan asuntoa. Myös kylpyhuone on vielä esittelemättä. Odotan innolla valon lisääntymistä niin saa taas otettua parempia kuvia blogiin, tämä hämärä on meillä kaikilla bloggaajilla vähän rajoittava tekijä näin talvella. Ja kun ei ole luntakaan joka toisi valoa. Loppuun kuva viime talvelta, ihan Espoosta, silloin oli Tammikuussa kunnon nietokset! Ps. Joulu runoani saa lainata vaikka joulukorttiin tai tervehdyksiin, kunhan mainitsee lopussa nimeni 😊!



2 kommenttia:

  1. oletko itse kirjoittanut tuon happy place sitaatin

    VastaaPoista
  2. Hei! En ole, se on tullut askartelusetin mukana jonka ostin Lidlistä varmaan joskus 5 vuotta sitten jo. Paketissa oli tarvikkeita "Moodboardin" tekoon,narua, helmiä, korttipohjia, osassa kuten tässä oli valmiita aihioita joita voi itse tuunata, vähän olen varjostanut mustalla tussilla osaa kirjaimista.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...