Translate

torstai 2. heinäkuuta 2020

Uuden kotini kekseliäs sisustus

Muutto on takana, huh! Päivästä tuli helteinen, onneksi muuttomiehet olivat kaksi nuorta miestä jotka olivat kova kuntoisia ja jaksoivat hyvin :) Tavaraa on aina enemmän kuin tajuaa, vaikka karsin paljon pois ja annoin osan kierrätykseen. Lahjoitin myös niin paljon huonekaluja ja astioita että olen kyllä tehnyt osani hyväntekeväisyydestä koko vuoden ajalta! 


Ja vihdoinkin pääsin tekemään ekan jutun tästä asunnosta! :) Olen asustellut täällä nyt sellaiset kolme viikkoa ja hiljalleen laittanut paikkoja kuntoon. Osa tavaroista jotka pidin, eivät kuitenkaan istuneet uuteen kotiin kuten olin ajatellut, mutta eipä hätää. Muutin suunnitelmia ja hankinpa jotain uuttakin, niin sitten asunnosta sai toimivan. En kyllä tajua miten esimerkiksi monella julkkiksella koti on heti tip top ja tuparit on jopa vain kaksi viikkoa muuton jälkeen :O Minulla menee kauan ennenkuin saan kaikki paikoilleen ja jouduin muuttamaan jo parin tavaran paikkaakin kun totesin ettei ensin laittamani järjestys ollutkaan toimiva. Ja taas muistui mieleen miten paljon vihaan Ikean huonekalujen kokoamista! Aargh! Siinäkin yksi hyvä syy ostaa kierrätettyä, kun ne saa valmiiksi kasattuna ;)


Keittiönpöytä ei nimittäin suostunut menemään takaisin kasaan, muistelinkin että jalkojen pulteissa oli jotain vikaa. Ei olisi pitänyt purkaa sitä lainkaan :/ Taistelin sen kanssa aikani, kunnes hermot meni ja totesin että ihan sama. Antaa olla. Itse asiassa olin ajatellutkin tänne erilaista keittiönpöytää, sellaista baaripöydän tyyppistä... ja saareketta olen halunnut aina! Joten minulla välähti että teen sellaisen pöytälevystä ja Ikean Kallax -hyllyköstä joka ei vaan löytänyt täältä paikkaansa :) Ja tämä toimii! Jos haluaa sisustaa edullisesti, täytyy välillä heittäytyä luovaksi ;) Levy on painava ja pysyy hyvin paikallaan ilman kiinnitystä. Ei keiku mihinkään suuntaan vaikka nojaisi kyynärpäällä pöytään kun syö ( on testattu ). Suosittelen kuitenkin lapsiperheissä ja lemmikkitalouksissa kiinnittämään kannen hyllyyn ettei käy mitään. Jee, sain kuin sainkin unelmieni saarekkeen melkein ilmaiseksi! Nimittäin pelkkä yhden Kallax -hyllyn korkeus ei riittänyt, joten jouduin hankkimaan lisäpalan korotukseksi, joka maksoi 5€. ps. jalat ovat tallessa jos haluan koota pöydän vielä joskus normaalistikin... 


Hyllyssä on alhaalla pari koria jossa on säilytystilaa, laitoin sinne servettejä ja pöytäliinoja joita voi sitten vaihdella fiiliksen mukaan. Ylempiin hyllyihinkin voisi laittaa jotain, vaikka keittokirjoja ja uunipadan, koska polvet eivät osu niihin, tavarat jäävät alemmas, mutta jätin ne toistaiseksi vapaiksi. Näyttää ilmavammalta. Verho on aiemmin ollut makuuhuoneessani, vaihtelu virkistää, joten se pääsi nyt keittiöön. 



Baarituolit hankin Ikeasta 34,99€ / kpl. Istuinten päällä olevat taljat olen leikannut yhdestä isosta taljasta. Tuli näin paljon halvemmaksi kuin ostaa valmiita istuintyynyjä. Vertailin niiden hintoja ja halvimmillaankin Jyskissä olisi ollut 4 istuintyynyä 25€. Talja oli minulla siis jo valmiina, eli rahaa ei mennyt niihin nyt yhtään ;)



Taulussa oleva alcohol ink -työ on itse asiassa pala tapettia! Tilasin sen Photowall -nettikaupasta, se on tapettinäyte, maksoi: 1€. Sieltä voi tilata kaikista tapeteista näytteen tuolla samalla hinnalla, tilasin sen ensin ihan oikeasti sen takia että halusin nähdä miltä tapetti näyttää, mutta sen jälkeen keksin että hyödynnänkin näytteen tauluun :) En tilaa sitä seinään, koska se on ehkä kuitenkin liian levoton koko seinän kokoisena kuviona. Mutta näin vinkkinä, näin saa tehtyä edullisesti kivoja sisustustauluja ;) Toimitus on ilmainen, eli ihan super halpa idea saada kivoja sisustustauluja, paljon halvempia kuin vaikka julisteet. A4 -kokoinen näyte tulee kirjeenä kotiin.


Maljakko on ilmainen löytö Kierrätyskeskuksesta..

Seuraavaksi pitkästä aikaa hauska juttu! ;D Tilasin autottomana nuo Ikean tuolit kotiin toimituksella. Ohjeissa luki: "kadunvarsitoimitus". En ole ennen tilannut tuolta mitään suoraan kotiin. Käsitin tämän niin että he eivät tuo tavaroita ovelle, vaan taloyhtiön eteen, josta ne pitää itse kantaa kotiin saakka. Siis kerrostaloissa on tietty selvää että rapun eteen, mutta täällä missä asun jokaisella on oma ovi ja minun oveni on kaukana tiestä. No... ajattelin että saan varmaan sellaisella kaljakärryllä vietyä paketit niin että ei tarvitse kantaa ihan käsissä sentään. Istuin aidan päällä odottamassa kaljakärryjen kanssa, ohikulkijat varmaan ajattelivat että odotan kaverin tuomaa kaljalastia Virosta ;D Tyypillinen alueen kalja-akka.. Ketään ei näkynyt ja aloin jo ärsyyntyä. Joku Kiinalaisen näköinen iloinen mies lähestyi jolla oli Hakosen t-paita päällä.. ja kysyi: "oliko sinulle tulossa Ikeasta toimitus"? Sanoin että: "joo, on kyllä". "Tavarat ovat täällä". Hän lähti kävelemään ja seurasin häntä. Tavarat olikin viety oveni eteen :O Eli tuo kadunvarsitoimitus tarkoittikin sitä että kuljettaja ei kanna niitä sisälle asuntoon, vaan tuo vain ulkopuolelle... Voi että mun kanssa!! :D No, nyt tiedän jatkossa. Kiinalaiset ovat muutenkin usein iloisia luonteeltaan, mutta varmasti kaljakärryni saivat vielä enemmän hymyn huulille :) Hauska juttu hänellekin työpäivän piristykseksi...


Muun asunnon osalta juttuja on tulossa myöhemmin, tämä oli nyt tällainen ensi esittely. Pieni maistiainen  :) Laitan pikkuhiljaa aina jonkin kohdan kuntoon ja esittelen täällä, mutta koska sisustus on loputon palapeli, jonka osia on kiva myös vaihtaa aika ajoin voi olla että se mitä on nyt, muuttuukin vielä jatkossa, Kivaa kesän jatkoa kaikille.... t. Kristiina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...