Translate

torstai 4. kesäkuuta 2020

Maisemanvaihdos....

Olen muuttamassa... taas ;) Mutta tällä kertaa kyse on muutosta ihan eripuolelle Espoota josta olen haaveillut jo kauan. Koko ympäristöni muuttuu, ei pelkkä asunto. Pääsen meren äärelle, maisemiin joita rakastan! Myös elämänmuutos on tavoitteissa, Aion syödä terveellisemmin ja aloittaa jälleen lenkkeilyn, ihan säännöllisesti. En ole pitänyt nykyisestä ympäristöstäni liikunnan kannalta. Nyt minulla tulee olemaan siihen täydelliset puitteet, rantaraitti ja halutessani myös aivan uusi ja puhdas Elixian kuntosali joka avautuu Isoon Omenaan ensi elokuusta lähtien, sekä Hypoxi studio. Muutan siis Matinkylän liepeille..


Tyttäreni muutettua omaan kotiin tämän vuoden alussa sain alkaa vihdoin miettimään missä ITSE  haluaisin asua. Ja onhan kolmio liian iso ja ennenkaikkea KALLIS yhdelle ihmiselle. Olen kyllä jo valmiiksi aivan kypsä muuttamiseen mutta täytyy jaksaa vielä tämä. Olen muuttanut lukemattomia kertoja tyttärenkin kanssa, mutta olemme pysyneet kuitenkin melko samalla alueella koko ajan. En halunnut pistää lasta sopeutumaan liian tiuhaan täysin uusiin ympyröihin, kouluun ja kavereihin. Osassa muutoista oli syinä mm. tyttäreni isän kuolema ja siksi pakkomuutto yksiöön sieltä, kun muuten oltaisiin jääty asunnottomiksi, erääseen eri asuntoon tullut putkiremontti ja se oli mahdollisesti homeasunto, kun olimme sairaana koko ajan... jne. Onhan niitä syitä monia. Myös parisuhteet ovat "vieneet" eri puolelle, myös Helsinkiin. Puhumattakaan lapsuudestani, asuttiin monessa paikassa, mutta ei koskaan meri-espoossa. Muitta nyt siihen tulee muutos 💗 Elämä on seikkailu..!


Parasta on myös se että kaikki rakastamani paikat, Suomenojan Kierrätyskeskus, Iso Omena, Jokeri kirppis sekä Olarin Tokmanni tulevat olemaan lähelläni. Ja meren äärellä on aivan upeat mahdollisuudet elämästä nauttimiseen, Majakka ravintola, Villa Pentry, Cafe Merenneito sekä Nokkalasta ja Suomenojalta lähtevä saaristovene jolla pääsen retkille Espoon saaristoon :)


Tulee varmasti nyt mieleen että tuollaisen kämpän täytyy maksaa aika lailla?! Ei tosiaan. Minulla on sitten oma sauna, pieni terassi ja jopa meri pilkistää ikkunasta, elämänlaatu paranee, mutta vuokrani alenee niin että laskin saavani yli 2000€ enemmän rahaa säästöön vuoden aikana, kuin nyt ;) Tämä johtuu myös tietysti siitä että muutan pienempään asuntoon, kolmiosta kaksioon. En voisi olla iloisempi! Kyse on isoista summista! 


Kaikista hämärin juttu on se, että näin enneunen tuosta asunnosta reilu kuukausi sitten :o Kaikki oli juuri kuten unessa olin nähnyt, tajusin sen kun menin nukkumaan illalla käytyäni katsomassa asuntoa, että "ei voi olla totta, se yksi uni.. tuohan on se sama asunto jonka näin unessani"! Minulla on uni kirjoitettu ylös kirjaani "the book of big dreams", jonne kirjoitan kaikkea positiivista, onnistumisia, unelmia, tavoitteita. Oli aika järkytys tajuta että olin jo "nähnyt sen"... OLIN JO VIERAILLUT SIELLÄ! Näin unessa että asunto sijaitsee aivan kuin jyrkänteen reunalla. Näin oli. Asunto sijaitsi kallion päällä, josta on näkymä alas vesistöön ja mäntymetsään. Maasto laskee jyrkästi. Paikalla oli kaksi remonttimiestä tekemässä remonttia ja jopa he olivat juuri kuten unessa olin nähnyt, toinen kova työmies, puhelias ja toinen hiljainen. Ikkunasta näkyi vettä.. check! Niin juuri oli. Jostain syystä olen ollut jo reilun vuoden ajan hyvin herkkä aistimaan asioita. Ehkä se asunto tosiaan on nyt sitten kohtaloni. Aika jännää....

Tämä ei ole ikkunanäköalani, mutta samankaltaista maastoa kuin mihin muutan...

Saa nähdä mitä kaikkea ihanaa keksin asuntoon sisustusmielessä! :) Keittiö on avoin, joka ei tässä tapauksessa haittaa, koska makuuhuone on erikseen. Kivempi se, kuin ahdas koppi johon juuri ja juuri mahtuisi pieni ruokapöytä. Asunnon eteinen oli myös iso, joka on harvinaista.. yleensä ne ovat kapeita ja ahtaita putkia. Aion tehdä jo heti sisääntulosta elämyksen. Laitan eteiseen varmaankin jonkin ihanan tapetin ja hienon valaisimen. Eteisten sisustus on aliarvostettua vaikka se on kuitenkin ensimmäinen tila jonka näet joka päivä kun tulet töistä! Ja itseasiassa monessa asunnossa myös wc on eteisen yhteydessä, eli aamullakin kuljet siitä. Puhumattakaan siitä jos saat vieraita, toimivuuden ohella eteinen voi olla myös upea, sellainen välitön wau -efekti!

Nyt on kiirettä muuttopuuhien kanssa, joten kuten olette varmaan huomanneet on tullut ihan liikaa taukoa bloggaamisessa ja tulee edelleen.  Varsinkin kaikki Diy -blogijutut jäävät hetkeksi vähemmälle... mutta vain hetkeksi ;) En malta odottaa uusia sisustusprojekteja! Palaan asiaan sitten kun olen asettunut uuteen asuntoon, ihanaa alkukesän jatkoa kaikille! t. Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...