Translate

perjantai 21. helmikuuta 2020

Kuinka tehdä hyviä kirppislöytöjä?

Koska käyn paljon kirppiksillä ja olen tehnyt usein hyviä löytöjä, kokosinkin nyt yhteen muutamia hyviksi havaitsemiani vinkkejä kirppis kierrokselle! :)



Mieti vähän etukäteen mitä tarvitset

Toki on ihanaa vaan spontaanisti innostua sellaisista esineistä jotka sattuvat osumaan silmään ja olemaan edullisia, mutta jos keräät jotain sarjaa tai sisustat kotiasi tietyissä värisävyissä tai tiettyyn tyyliin, kunnon suunnittelu auttaa saamaan kasaan kauniita kokonaisuuksia. Myös vaatteissa kannattaa ihan miettiä mitä lähdet etsimään. Tee ihan lista. Esimerkiksi:

 Työpaikalle asiallinen vaate: 

- osta siisti valkoinen paitapusero. Check!

Ulkoiluun takki: 

-osta musta hupullinen tuulitakki. Check!

Itse kerään vanhojen kahvipurkkien ja Cokis tavaroiden lisäksi näitä Kastehelmi tuikkuja


Ole avoin muuttamaan tavaran käyttötarkoitusta tai tuunaamaan siitä jotain ihan uutta

Löysin viime kesänä Vermon konttikirppikseltä ihanan turkoosinvärisen suojaruukun, joka maksoi muistaakseni vain 1 euron. Mietin että se on kyllä hurmaavan värinen, mutta en tarvitsisi kukille ruukkuja. No, siitä tulikin sitten kaunis kynäpurkki! Kaiken ei tarvitse jatkossa olla sitä mikä se nyt on. Joskus voi olla että saatkin vielä upeamman ja ennen kaikkea persoonallisen tavaran kun tuunaatkin sitä jotenkin tai keksit ihan uuden käyttötarkoituksen.



Jos löydät jotain kivaa, nappaa se heti ostoskoriin ja mieti vasta sitten haluatko sen varmasti

Tämä minulle on käynyt muutaman kerran... Eli olen nähnyt jonkun tavaran mutta ajatellut että "enpä oikein tiedä, täytyy harkita vähän". Ja sillä välillä kun harkitsen, joku toinen onkin poiminut tavaran koriinsa. Sinne meni! Kirppiksellä tavaroita on yleensä myynnissä vain yksi kappale, joten ota tavara heti koriisi, sen voi kyllä viedä takaisin jos päätät ettet haluakaan ostaa sitä :)



Pidä mittanauha mukana

Äh.... Mikä se verhojen pituus piti olla? Mahtuuko tämä taulu eteisen kapeaan päätyseinään? Kun mittaat kotona asiat ensin ja pidät mittanauhan mukanasi, vältyt hutiostoksilta. Ja vaatteissakin tämä auttaa paljon jos sovitus mahdollisuutta ei ole. Kun mittaat lempifarkkusi vyötärön ympäryksen, näet heti mahtuvatko ne ;) Ei enää "tavoitevaatteita"... hah..( minulla on niitä paljon ).



Suunnittele jo etukäteen seuraavaa vuodenaikaa, juhlatilaisuuksia, syntymäpäiviä, joulua ym..

Kesällä voi olla vaikeaa löytää kirppikseltä kastelukannua, hellehattua tai kivaa mekkoa. Koska kaikki etsivät samoja juttuja. Vaikka tuntuu hullulta katsella niitä nyt kun on kylmää ja sateista, aikainen lintu madon nappaa! Samoin joululahjat ja muut kierrätetyt lahjaideat tulevat ainakin itselleni eteen pitkin vuotta.. :) Näin säästän myös paljon rahaa!

Ihanan nostalgisen Marilyn mukin ostin nimipäivälahjaksi tyttärelleni ;)


Varaa tarpeeksi iso kassi mukaan

Joskus löytyy isompaa tavaraa, joten Ikea kassi on loistava pitää mukana käsilaukussa, koska sen saa taitettua pieneen tilaan, mutta siihen mahtuu isokin esine, kaiken kaikkiaan paljon tavaraa ja se on kestävä! Olisi harmi joutua jättämään joku todellinen löytö kirppikselle vain koska ei ole tarpeeksi isoa kassia mukana sille...

Pirkka kassiinkin menee helposti mm.matto, iso taulunkehys ja kaksi sisustustyynyä! :)

Vieraile kirppiksillä ja Kierrätyskeskuksessa keskellä viikkoa tai perjantaina

Tämä perustuu ihan omiin huomioihini ja kokemuksiini. Viikonloppuisin ihmisiä on tosi paljon liikkeellä, joten hyllyt ovat aika vajaita, parhaat löydöt on tehty jo aamulla, eikä hyllyjä täytetä. Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolle on ihan turha mennä esimerkiksi lauantaina iltapäivällä, kaikki vähänkin käyttökelpoinen on viety. Nihtisillan Kierrätyskeskuksessakin ilmaishuone on lähes tyhjä!



Googleta jos et ole varma merkistä

Jos tavoitteenasi on myös ostaa laadukkaita ja tunnettuja merkkejä, tehdä jopa jymylöytöjä mutta et ole varma merkistä, googlesta selviää nopeasti. Anna Field oli minulle tuntematon merkki, mutta selvitin että kyse ei ole mistään halvasta Tokmannin tuotemerkistä :) Myös esimerkiksi Arabian eri leimoista näkee netistä miltä vuosikymmeneltä ne ovat peräisin.



Tutki myös lattia ja laatikot joissa on tavaraa "piilossa"

Muutamia kivoja ostoksia olen tehnyt lattialla olleista laatikoista, jotka ovat päällisin puolin vain sisältäneet epämääräistä roinaa. Kannattaa kaivaa joskus vähän syvemmältä. Ihmiset myös sekoittavat tavaroita kovasti, niin ettei pöydälläkään kaikki ole enää selkeästi nähtävissä.



Jos jokin esine miellyttää mutta on ruman värinen, mieti voisiko sen maalata tai tekstiilien kohdalla värjätä pesukoneessa?

Nykyään on monenlaisia aineita joilla saa muokattua jo olemassa olevia tavaroita uudelleen. Maalaa taulun kehys vaikka jollain ihanalla värillä, tai heitä räikeän limen värinen viltti pesukoneeseen viininpunaisen Dylon -värin kanssa, taas on uutta ja persoonallista! ;)




Ota mukaan kankaanpala tai maalikortti tai jokin muu mihin verrata kirppiksillä olevia löytöjä, jos etsit jotain tiettyä värisävyä tai mietit sopiiko esine yhteen jonkin sinulla jo kotona olevan tavaran värin kanssa

Tässä vinkissä itselläni on petrattavaa. Olen ostanut vuosien varrella paljon tavaraa ja todennutkin sitten kotona että ei ne oikein sovi yhteen. Myös silmä heittää, ja valaistus! Joku väri saattaa näyttää kirppiksen kirkkaissa loisteputkivaloissa vaaleammalta ja ylipäätään erilaiselta kuin oikeasti onkaan. Valkoisessakin on monta eri sävyä!

Pitikö sen punaisen olla lohenpunainen, vanha roosa vai persikkaan taipuva? Katso näyte palasta!
Tässäpä tuli aika liuta vinkkejä! Toivottavasti sait jonkun josta on hyötyä sinulle :) Ensi viikolla menen torstaina jälleen Uff  -myymälään koska siellä on kaikki vaatteet, kengät ja sisustus tuotteet vain 2€ / kpl! Ihanaa, toivottavasti teen taas hyviä löytöjä! Tasarahapäivät ovat siis jo käynnissä, vaatteet ovat nyt vain kalliimpia. Hinta laskee koko ajan, ensi viikon alussa kaikki ovat 4€ ja sitten 3€ jne.. mutta koska haluan säästää paljon, menen aina ihan loppumetreillä ;) Ja olen silti yleensä löytänyt monta hyvää tavaraa. Metsästän erityisesti merkkituotteita, sekä takkeja, laukkuja ja urheiluvaatteita koska ne ovat uutena kalliita.

Hauskaa juttua ei nyt oikein ole, paitsi nauroin tänään käsilaukkuni sisällölle, kun ostin ilmastointiteippiä, eli "jesaria" ja en viitsinyt pistää sitä erikseen kangaskassiin. No, siellä se kulki kotiin sulassa sovussa meikkipussin, pastillirasian, banaanin ja muiden normaalien tavaroideni joukossa.. Ei, en ole suunnittelemassa kenenkään kidnappaamista! Mitäpä ei naisten käsilaukuista löytyisi, kaikkeen pitää varautua! ;D 

Hyvää viikonloppua! t. Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...