Translate

lauantai 25. tammikuuta 2020

Monta somekanavaa, kuinka pitää julkaisut kiinnostavina?

Törmään tähän ongelmaan itse kokoajan. Kun teen blogijutun, jaan saman kuvan ja jutun Facebookissa sekä omalle että blogini sivulle, lisäksi moniin ryhmiin. Instagramissa sama juttu, molemmille sivuilleni. Lisäksi täysin sama kuva löytyy esimerkiksi Blogit.fi sivulta ja joskus myös vielä muualtakin. Oletan että osaa ihmisistä tämä varmasti raivostuttaa, "taas toi jakaa noita samoja juttujaan"! Joten olenkin miettinyt kuinka saisi pidettyä ihmisten kiinnostuksen yllä, tarjoamalla jotain uutta, vaikka kyse on täysin samasta postauksesta? Uskon että monella muullakin on tämä sama ongelma. Seuraan esimerkiksi itse erästä bändiä ja aina kun he julkaisevat jotain riemastun, mutta sitten petyn kun totean että "ai jaa, se olikin se sama keikkakalenteri... jo kolmannen kerran".  Julkkiksethan ovat tässä somemaailmassa mestareita, esimerkiksi Sara Sieppi on ensin rannalla palmun alla bikineissä ja kohta jo täydellisesti meikattuna, täydellisesti sisustetussa rantahuvilassa, täydellisen aamupalan äärellä.. Huoh.. Missä välissä tuo kaikki hoituu? Mutta hän tekeekin tätä työkseen.

Toki kaikki eivät ole esimerkiksi Facebookissa, joten heidän silmissäänhän se julkaisu siellä Instagramissa on "uusi", mutta aika moni kuitenkin on näissä kaikissa yhteisöissä, niin varmaan samat toistuvat jutut tympivät. Joskus vaikka juttu on eri, jos postauksesi ulkoasu on aina hyvin samankaltainen, tai otsikko samantyylinen, ihmiset saattavat nopealla vilkaisulla luulla kyseessä olevan saman jutun. Tässä muutamia kikkoja joilla pidät postaukset kiinnostavina...

1. Ota kuva eri kulmasta / eri roolissa

Jos joka postauksessa on ihan sama kuva sohvasta, varmasti alkaa ärsyttämään. Mene vaihteeksi istumaan sohvalle, kata eteesi kaunis näkyvä, avoinna oleva sisustuslehden aukeama, kuppi kahvia, kynttilä, pieniä leivoksia tai konvehteja, maljakkoon oksa luonnosta. Ja ota ns."ilmakuva". Mielestäni esimerkiksi K-Supermarketin mainokset on tehty juuri tällaiseen kivaan ilmakuvaustyyliin, jossa näet pöydällä kaikenlaista kivaa ja herkullista, pienillä asioilla voi olla iso merkitys, vaikkapa appelsiini joka on koristeltu neilikan siemenillä.



2. Tee juttusarja

Älä paljastakaan kaikkea heti yhdessä postauksessa ;) Jos saat ihmiset seuraamaan blogiasi, tapahtuu ns."kauniit ja rohkeat" -ilmiö. Tämä on minun itse keksimä termini :D Eli tarkoittaa sitä että heidän on pakko alkaa tietää mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu. Eli tee joku asia / juttu osittain, tai kokeile esimerkiksi uutta kauneustuotetta tai vaikka painohulavannetta, ihan mitä vaan UUTTA, ihmiset ovat todella kiinnostuneita kokemuksista. Moni googlettaakin haulla "kokemuksia". Eri asioista, vaikka mistä! Kun seuraavassa postauksessa on lisää samasta asiasta, juttu on ikäänkuin kesken ja lukijan on pakko lukea se jos haluaa tietää lopputuloksen ;) Itselläni tulee ainakin mieleen myös sisustamisesta puhuttaessa jonkin asian etenemisen näyttäminen vaiheittain, esimerkiksi "olohuoneen muodonmuutos" Tällä hetkellä minua kiinnostaa kovasti alkoholimustemaalauksen aloittaminen 💗 eli näitä tauluja saattaakin näkyä tulevaisuudessa blogissani.. vink..vink.. ;)





3. Haasta lukija

Älä kirjoita itsestäänselvyyksiä. "Ulkona on ollut todella sateista". No niin on, entä sitten? Kaikki sen näkevät itsekin :) Sen sijaan voit jatkojalostaa tuon esimerkiksi: "parasta tekemistä sadesäällä" vaikka juttusi kertoisi vain koti-illasta kun leivoit porkkanakakkua. Mukaan resepti ja kauniit kuvat. Tai jalkakylpy ja siihen liittyen diy -resepti kylpysuolaan tai saippuaan. Itse pidän tekstistä jossa on minulle uusia tai harvemmin kätettyjä sanoja, aina voi oppia jotain uutta ja on virkistävää lukea harvemmin käytettyjä sanoja ja lauseita. Opin viime viikolla ihan uuden sanan: anagrammi. En ollut koskaan ennen kuullutkaan, että se tarkoittaa jonkun sanan samoista kirjaimista eri järjestyksessä koostuvaa uutta sanaa.

4. Julkaise eri päivinä ja eri aikaan

Kaikki ihmiset eivät ole netissä paikalla samaan aikaan, ja ne jotka ovat, näkevät juttusi monta kertaa.  Lisäksi juttu hukkuu nopeasti uutisvirtaan kun muut julkaisevat juttunsa sinun jälkeesi.. Jos mahdollista, julkaise juttusi esimerkiksi parin tai kolmen päivän aikana eri aikoihin, hajautat katsojakuntaa, tavoitat uusia ihmisiä ja joku sellainen tyyppi saattaa nähdä juttusi joka ei yleensä esimerkiksi ole hereillä päivällä yötyön vuoksi. Muutenkin kannattaa jakaa juttuja hieman ripotellen, itse myös mietin aina tapauskohtaisesti, sopiiko juttu kyseisen somekanavan teemaan tai tyyliin, en esimerkiksi julkaise sisustusaiheisissa Facebook -ryhmissä juttua jossa ei ole lainkaan sisustukseen liittyvää asiaa. Ohi aiheen olevat jutut ärsyttävät lukijoita, jolloin osa saattaa päättää jatkossakin sivuuttaa juttusi.

5. Tarjoa jotain enemmän 

Vaikka joku olisikin nähnyt juttusi jo esimerkiksi Instagramin puolella, voitkin yllättää ja lisätä jotain ihan uutta samaan julkaisuun toisaalla somessa :) Silloin lukija kokee että juttusi kannattaa aina lukea, sinulla on koko ajan "ote hommaan" ja juttujesi seuraaminen on hyödyllistä! Tämän lisäjutun ei tarvitse olla mikään iso asia, vaikka vinkki jostain tarjouksessa olevasta tuotteesta ( liittyen blogijuttuusi ) tai alekoodi toimii hyvin. Leivontareseptissä voit vaikka vinkata vaikka jostain muusta aineksesta kuin itse käyttämästäsi, esimerkiksi "voit kokeilla kerman tilalla myös vaniljakastiketta". Itse vinkkaan nyt näistä sievistä ja naisellisista Anna Fieldin korkkareista jotka tilasin Zalandolta kevään ja ensi kesän juhliin, ovat nyt tarjouksessa, vain: 19,95€!



Toivottavasti sinä sait tästä postauksesta jotain uusia ideoita julkaisujen parantamiseen ja "freesaamiseen" :) Palaillaan.. t. Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...