Translate

perjantai 27. syyskuuta 2019

Helppo ja nopea American Apple Pie

Omenapiirakoissa on monia eri versioita ja myös paikkakuntakohtaisia eroja. Jossain päin suomea piirakka tehdään pullapohjaan, jossain taas ihan perinteiseen piirakkataikinapohjaan. Puhumattakaan makuasioista, mikä nyt sitten on kenenkin mielestä juuri se oikea tapa! :) Minun tapani on ollut käyttää murotaikinaa, mutta nyt päätin kokeilla kunnon amerikkalaista omenapiirakkaa! Tässä piirakassa omenat kypsyvät suorastaan hilloisen makeiksi taikinakannen alla, ja saavat makua mm.sitruunankuoresta, muskottipähkinästä ja fariinisokerista. Ja kun nykyään on monenlaisia valmiita taikinoita, päätinkin helpottaa ja nopeuttaa leivontaa, tämä valmistuu vaivatta! ;)


Ostin 2kpl Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa ( makeaan leivontaan ). Toinen painellaan piirakkavuoan pohjalle, jonka päälle levitetään omenaseos. Vuokaa ei tarvitse edes voidella! Toinen tulee päälle kanneksi. Tässä tarkempi resepti kuvien kera:

American Apple Pie

2 Valmista Myllyn Paras piirakkapohjaa makeaan leivontaan
800g Omenoita
1 1/2 dl Fariinisokeria
1 1/2 rkl Maissitärkkelystä
2 1/2 tl Kanelia
1 pienen sitruunan kuoriraaste
Teelusikan kärjellinen muskottipähkinää

Laita uuni lämpenemään 200`c. Painele sulanut taikinapohja piirakkavuoan pohjalle. Kuori omenat ja leikkaa ne kuutioiksi. Mittaa joukkoon mausteseoksen ainekset ja sekoita hyvin. Levitä omenaseos nyt pohjan päälle. Kaulitse toinen piirakkapohja vuoan kokoiseksi ja levitä päälle. Tässä voi käyttää kiepauttamiseen apuna leivinpaperia jonka päällä teet kaulitsemisen. Koristele esimerkiksi taikinahyrrällä tai pistelemällä kuvioita haarukalla. Voitele pinta kananmunalla. Paista n. 45 - 50 minuuttia. Herkuttele vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera! :)







Älkää olko huolissanne, tästä ei ole tulossa mitään leivontablogia, minulla vain kotiin liittyy sisustamisen lisäksi niin vahvasti hyvä ruoka ja leipominen, että välillä tekee mieli jakaa jotain ideoita tännekin :) Ja uskon että moni sisustaja on ihan samanlainen, henkeen ja vereen "koti-ihminen". Sitäpaitsi leipomisesta tulee kotiin aivan ihana tuoksu ja sehän on tavallaan sisustamista!

Piirakkataikina on toki helppo tehdä itsekin ja tietysti edullisempi niin, tehtynä alusta asti, mutta aina ei jaksa vääntää. Kun töissä harva se päivä leipoo, kotona täytyy ottaa vähän rennommin. Miten se nyt on, suutarin lapsella ei ole housuja.. ;) Sitäpaitsi jos saat omenia jostain, ( monellahan niistä on ihan ylitarjontaa näin syksyllä ), ei tämä kalliiksi tule muiden ainesten osalta.


Eli jos et ole koskaan kokeillut tätä omenapiirakan versiota, suosittelen! Ihanan mausteinen täyte ja viileä vaniljajäätelö ovat täydellinen yhdistelmä. Saa nähdä mistä teen jutun seuraavaksi, sisustusrintamalla on ollut vähän hiljaista. Kotiin en ole joutunut ( enkä halunnut )  ostaa aikoihin mitään, koska en ole halunnut shoppailla turhaan vain jotain koska "on syksy" ja "koska pitää päivittää koti syksyyn". Odotan joulua, silloin on kiva laittaa kaikenlaista. Palaillaan, on minulla muutama Diy -projekti meneillään, jospa tekisin ihan oikeasti taas sisustus jutun.. etten joudu ihan hakoteille.. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...