Translate

lauantai 24. elokuuta 2019

Mindfulnes

Välillä on tärkeää tämän kiireisen elämän keskellä vain pysähtyä hetkeksi ja kuulostella missä mennään. Oma intuitio ja vaisto on monelta hukassa, koska yritämme mm.miellyttää muita, sukulaisia, ystäviä, työnantajaa, tai tehdä kuten yhteiskunnan kirjoittamattomien sääntöjen mukaan "kuuluu tehdä". Elämä on välillä kuin putki jota pitkin kuljemme kuin ravihevoset laput silmillä. Sitähän se Mindfulnes on, että pysähtyy hetkeksi, on läsnä, tässä hetkessä, miettii ihan kunnolla että mitä minulle kuuluu? Mikä on olotila? Mitä minä haluan? Suurimmat virheet elämässäni olen tehnyt juuri siksi että en ole kuunnellut sisäistä ääntäni. Se ääni oli esimerkiksi erästä aiempaa työpaikkaa vastaanottaessani vuosia sitten niin voimakas, se tunne että teen virheen, että jouduin kirjaimellisesti pakottamaan itseni sanomaan vastaan sisimmässäni huutavalle äänelle "älä ota, älä ota", "KYLLÄ, otan paikan". Ja se olikin paha virhe jonka huomasin sitten työpaikalla aloitettuani hyvin nopeasti. Moitin itseäni, miksi sanoin kyllä, kun intuitio sanoi ei? No, virheistä oppii, ja muutenkin kaikista kokemuksista aina oppii jotain. Jokaisella pilvellä on hopeareunus. On myös niin että osa meille tapahtuvista asioista on tarkoitettukin menevän niin, ja syyn miksi, huomaamme usein vasta jopa vuosienkin päästä.

Kynttilä: Jysk
Kaikilla ihmisillä intuitio ei ole niin läsnä, toiset taas näkevät jopa enneunia tai "tuntevat" jos joku on pielessä. Minulla esiintyy myös noita molempia ja muutakin outoa olen kokenut. Mutta ei mennä liikaa henkimaailman puolelle, se on asia jota kaikki eivät edes halua ymmärtää ja pitävät lähinnä huuhaa juttuina, eikä näitä asioita edes pysty selittämään, eikä tarvitsekaan. Se on vähän niinkuin uskonnon kanssa, henkilökohtaista.


Jokainen voi sen sijaan kehittää omaa intuitiotaan ihan rauhoittumalla ja luomalla seesteisen ja kauniin ympäristön, sekä ottamalla omaa aikaa ja kuulostelemalla itseään. Jos sinulla on kova stressi, mikä sen aiheuttaa, miten voisit helpottaa sitä, mistä saisit energiaa ja iloa? Onko pakko aina suorittaa, vai olisiko joku helpompi keino hoitaa asiat? Monesti ihmiset juuttuvat kiinni samoihin toimintatapoihin. "Kun olen aina tehnyt näin". Välillä kannattaa pysähtyä ja kysyä myös: "miksi teen näin"? Joskus noudatat jotain kaavaa elämässä, vaikka se ei ole sinulle hyväksi. Riko se! Itse esimerkiksi kävin ennen aina kaupassa työpäivän jälkeen. Raahasin kasseja väsyneenä kotiin, ensin tietenkin mietittyäni että mitä ihmettä sitä tänään oikein söisi? Nykyään käyn kaupassa pari kertaa viikossa ja suunnittelen ruokia paremmin ennalta, on ihanaa tullakin suoraan töistä kotiin, kun tietää että kaapissa on valmiina ainekset illalliseen tälle illalle ja vielä seuraavallekin :) Myös sellainen kauppakassi palvelu on varmasti hyvä, mutta tämä systeemi jo auttaa minua paljon.

Nykyäänhän elämänhallinta taitojen ympärille on muodostunut jopa uusia ammatteja. On life coachia, sekä health coachia, pidetään kaikenmaailman seminaareja ja web -kursseja. Kuitenkin jokaisen on oma elämä elettävä ja omat virheensä tehtävä. Vaikka joku sanoisi sinulle että tee niin, noin ja näin, kuitenkin loppupeleissä päätös on sinun ja seuraukset siitä myös. Sinua yrittäjäksi kannustava life coach ei maksa velkojasi jos yritys ei menestykään ja joudut talousvaikeuksiin.

Isojen päätösten edessä, kuulostele miltä päätös kehossa tuntuu. On normaalia toki olla epävarma, varsinkin asioiden edessä joita ei ole koskaan ennen tehnyt tai kokeillut, mutta kyllä sen yleensä tuntee, jos alkaa pelottamaan, ahdistamaan, tai haluat "pois tilanteesta". Silloin ratkaisu jota olet tekemässä on todennäköisesti väärä. Ja kun kieltäydyt tai perut kyseisen jutun, sinut valtaa suuri helpotus, ikäänkuin pystyt taas hengittämään, huolet ovat poissa ja olet vapaa. Vaikea kuvailla ihan tarkasti fiilistä mitä tarkoitan, mutta suunnilleen tuolta minusta on tuntunut kun olen tajunnut tekeväni väärää päätöstä ja perunut sen. Sama jos joku ihminen tuntuu vievän energiasi. Kuuntele. Kemia on asia jota joko on tai ei. Ja energia voi olla negatiivista tai positiivista. Myönteisen ilmapiirin ja hyvänolon tunteen tuovaa. Joidenkin ihmisten lähellä suorastaan tunnen lämpöä. Mutta ne ihmiset ovat hyvin harvassa...


Kannattaa myös hakeutua paikkoihin joissa voit hyvin, saat virtaa ja palaudut, joillekin se paikka voi olla metsä, minun täydellinen Mindfullnes ja Zen maisemani on meri 💗 karu saaristo on sielunmaisemani! Siellä mieli rauhoittuu ja olen onnellinen. Seuraavat kuvat ovat Kotkan Rankista, siitä sääasema saaresta..



Ostin joskus vuosia sitten kuuluessani erääseen kirjakerhoon kirjan, jonka idea ja ajatusmaailma oli kiehtova! En edes muista kirjailijan nimeä, eikä minulla ole enää kirjaa, mutta siinä oli esitelty ns. 10 metodi. Eli kun teet jonkun päätöksen, mieti sen vaikutus elämääsi aina kymmenen jaksoissa. Miltä sinusta tuntuu ja miten päätös vaikuttaa elämääsi 10 minuutin kuluttua päätöksestä, entä 10 tunnin? 10 päivän, 10 kuukauden, 10 vuoden? Eli nyt vaikea päätös on ajateltuna 10 vuoden päästä ollutkin ainoa oikea vaihtoehto. Se asia on suuri nyt, mutta naurettavan pieni 10 vuoden kuluttua. Vaikeaa ajatella tietysti niinkuin eläisi jo siellä tulevaisuudessa, eikä tieto että tekee oikein, tee päätöksestä yhtään sen helpompaa. Harmi että hävitin kirjan!

Jos olisikin kristallipallo, kaikki ostaisivat oikeita osakkeita ja pelaisivat oikeat lottonumerot ja tulisivat miljonääreiksi. Firmat tietäisivät mitä valmistaa ja minne myydä. Mutta kuten Noora Karmakaan ei pystynyt mentalistina ennustamaan oman avioliittonsa päättymistä, kaikkea ei voi tietää ei päätellä, lukea tai aistia. Asioita vaan tapahtuu ja hyvä niin. Olisi kurjaa jos tietäisi oman elämänsä käsikirjoituksen ennakkoon. Koskaan ei tiedä ketä tapaa, mihin menee ja miten asiat muuttuvat. That`s called life. Mutta olemalla tietoinen siitä missä mennään edes omien tuntemustensa kanssa, voi vähän opetella luovimaan pahimpien karikoiden ohi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...